Bend "The Loudest Silence" predstavlja BiH u WMB finalu

Showbiz 31. maj 201520:45 > 20:56
Izvor: Facebook

Bosna i Hercegovina je u subotu naveče dobila pobjednika u takmičenju Wacken Metal Battle. Bend ''The Loudest Silence'' predstavljat će BiH u regionalnom finalu pomenutog takmičenja, koje će se 5. juna održati u sarajevskom klubu ''Kaktus''.

”The Loudest Silence”, sarajevski atmosferični simfonijski metal bend,  je odlukom žirija, ali i naklonošću publike dobio prolaz ispred bendova “Cornix”, “Agelast” i “My Last Suicide”, a upravo su od potonjih bili bolji za jedan glas, što im je donijelo priznanje bh. pobjednika.

”Pobijediti na ovakav način je fenomenalan. Osjećamo se odlično. Dobili smo objektivan pogled na naš rad i trud, čuli kakve fantastične bendove ima BiH. ‘My Last Suicide’ nas je oborio s nogu, ‘Cornix’ je i te kako ozbiljan bend, a Agelast je oduševio ljubitelje metalcore frakcije”, kazao je za N1 Džemal Bijedić, basista pobjedničkog benda.

Zbrajanjem glasova publike i žirija, odlučeno je da “The Loudest Silence” predstavlja BiH u finalu, gdje su učešće još izborili ”Space Unicorn on Fire”, pobjednik WMB Slovenije, ”Subway” iz Srbije, dok će Hrvatska svog predstavnika dobiti neposredno pred super finale u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Napomenuto je i to da bi finalna noć i mjesto održavanja WMB-a moglo biti promijenjeno, no sad za sada 5. juni se uzima kao zvaničan.

Ranijih godina, iz našeg regiona, zahvaljujući pobjedama na ovakvim događajima, na Wackenu u Njemačkoj su se publici predstavili “Downstroy”, “Forever Storm”, “Furion”, “Tanker”, “Cold Snap” i “Agni Kai”.

Wacken Open Air je inače najveći i najvažniji festival metal muzike u svijetu, koji se održava u malom njemačkom mjestu na sjeveru zemlje. Okuplja najznačajnije bendove i imena iz svijeta metal i rock'n'roll sfere, a godišnje ga posjeti blizu 90.000 fanova iz svih dijelova svijeta.