Na New York Fashion Weeku predstavljene kreacije za proljeće 2015.

Showbiz 09. sep 201414:10 > 12. sep 2014 13:24
REUTERS/Carlo Allegri

Dizajneri koji od 4. septembra izlažu svoje modne kreacije za proljeće 2015. na New York Fashion Weeku, oduševili su okupljene, uglavnom, američke zvijezde showbiza.

Žene koje vole modu 80-ih godina mogu biti zadovoljne novim kreacijama jer su u njima istaknuti modeli haljina koje su bile popularne među glumicama tog doba.

Talijanska dizajnerica Franceska Liberatore naglasila je kako je njena kolekcija inspirisana pticama, a pod utjecajem zagađenja okoliša. Dizajnerica Monique Lhuillier inspirisana je pak izlaskom sunca na Karibima, što je odrazila na svoju odjeću na kojoj prevladavaju cvjetni elementi.

U novoj kolekciji “Riviera”, dizajnerica Diane Von Furstenberg, bazirala se na Francusku. Ona je, pak, inspirisana plažama na jugu zemlje kao i glumicom Brigitte Bardot te djelima Picassa i Matissea. Njene kreacije nosile su neke od najpoznatijih svjetskih modela poput Naomi Campbell i Kendall Jenner.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Inače, New York Fashion Week uobičajeno je dobro posjećen. U prvim redovima viđene su mnoge poznate osobe među kojima su i sestre Paris i Nicky Hilton, Paige Arminta Watts i Eman B. Fendi.

New York Fashion Week traje do 11. septembra.