Kinezi promijenili kraj kultnog “Fight cluba”

Showbiz 26. jan 202220:20 1 komentar
Twitter/Poster filma

Kraj kultnog američkog filma iz 1999. "Borilački klub" uklonjen je za gledaoce u Kini i zamijenjen porukom "da su vlasti pobijedile", piše BBC.

U originalnom kraju narator Edward Norton ubija svoj imaginarni alter ego Tylera Durdena, koga igra Brad Pitt, prije nego što bombe uništavaju zgrade na vrhuncu subverzivne zavjere za preuređenje društva, nazvane „Projekat Mejhem“.

U Kini, prije eksplozija, sada se u poruci koja se pojavi kaže da je policija osujetila zavjeru, uhapsila kriminalce i poslala Durdena u „bolnicu za ludake“, prenosi BBC.

Novo „finale“ filma govori gledaocima: „Pomoću Tylerovog traga, policija je brzo shvatila cijeli plan i uhapsila sve kriminalce, uspješno spriječivši eksploziju bombe. Poslije suđenja, Tyler je poslat u ludnicu na psihološki tretman. Otpušten je iz bolnice 2012. godine“.

Film režisera Davida Finchera nedavno je dodat na striming platformu Tencent video, a Human Right Watch te promjene opisuje kao “distopijske”.

Chuck Palahniuk, koji je napisao roman po kojem je adaptiran “Borački klub”, sarkastično je napisao na Twitteru: “Ovo je super! Svi imaju sretan kraj u Kini!”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (1)

Vidi sve komentare