Koju titulu će imati Camilla ako nadživi Charlesa?

Showbiz 30. maj 202316:25 0 komentara
Oli SCARFF / AFP

Početkom ovog mjeseca u Londonu su okrunjeni kralj Charles III. i kraljica Camilla. Od dana krunidbe Camilla više ne koristi titulu kraljice supruge i postala je samo - kraljica.

Mnoge je zanimalo što će se dogoditi s Camillom i njezinom titulom ako nadživi supruga Charlesa i dočeka dan da njezin posinak William dođe na britansko prijestolje. Budući da Camilla u tom slučaju neće biti majka kralja, ona neće moći nositi titulu kraljice majke koju je nosila majka Elizabete II., također Elizabeta.

U scenariju u kojemu bi Charles umro prije svoje supruge William bi istog trenutka postao kralj, a njegova maćeha Camilla bi dobila titulu Queen Dowager, odnosno kraljice udovice.

Kako navodi Index, sve udovice kraljeva imale su status kraljice udovice, ali budući da je većina njih bila majka kralja koji je prijestolje dobio nakon smrti oca, titula se nije koristila još od 19. stoljeća i kraljice Adelaide od Saxe-Meiningena, koja je bila udovica Williama IV. Titulu je nosila za vrijeme vladavine kraljice Victorije, koja je na prijestolju naslijedila svog strica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad