Paul McCartney najavljuje novu knjigu fotografija “1964: Eyes of the Storm”

Showbiz 26. jan 202314:07
Shutterstock

Zbirka uključuje 275 McCartneyjevih fotografija nastalih u jeku beatlemanije.

Paul McCartney izdaje knjigu fotografija u kojoj se nalazi 275 njegovih fotografija snimljenih između kraja 1963. i početka 1964, kada je beatlemanija postajala globalni fenomen.

Slike od 35 mm, McCartneyev su lični osvrt na to vrijeme i prikazuju putovanja Beatlesa kroz Liverpool, London, Pariz, New York, Washington i Miami, piše Pitchfork.

“1964: Eyes of the Storm” uključuje nekoliko nikad prije viđenih portreta Johna Lennona, Georgea Harrisona i Ringa Starra, kao i McCartneyjev predgovor, uvod historičarke s Harvarda i esejistice iz New Yorkera Jill Lepore, predgovor Nicholasa Cullinana, direktora Nacionalne galerije portreta u Londonu i esej više kustosice Rosie Broadley. Proces stvaranja knjige započeo je 2020. godine, kada je u njegovoj arhivi ponovo otkrivena zbirka od gotovo 1000 McCartneyjevih fotografija.

“Svako ko ponovo otkrije ličnu relikviju ili porodično blago, odmah je preplavljen sjećanjima i emocijama, koje potom pokreću asocijacije zakopane u izmaglici vremena”, napisao je McCartney u materijalima za štampu. “Upravo je to bilo moje iskustvo gledanja ovih fotografija, snimljenih tokom intenzivnog tromjesečnog razdoblja putovanja, koje je kulminiralo u februaru 1964.”, dodao je.

Knjiga “1964: Eyes of the Storm” bit će objavljena 13. juna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar