Povratak “lude” ekipe: Na Netflix stigao spin-off serije “Lude sedamdesete”

Showbiz 19. jan 202312:08
Izvor: Screenshot/YouTube

Radnja serije smještena je 15 godina od službenog datuma završetka izvorne serije, odnosno u 1995. godinu. U središtu je Leia Forman, kćerka Erica Formana i Donne Pinciotti, likova čiju smo ljubavnu priču pratili u originalnom serijalu.

Netflxova serija “Lude devedesete” dolazi obavijena slojevima nostalgije. To je spin-off serije “Lude sedamdesete”, sitcoma koji se prikazivao od 1998. do 2006. godine. U 200 epizoda gledaoci su pratili avanture skupine tinejdžera koji su se družili između 1976. i 1979. u podrumu u izmišljenom gradu Point Placeu.

U novom serijalu, s pažljivo odabranim modnim i muzičkim detaljima iz sredine 90-ih, pojavljuje se više starih lica. Debra J Rupp i Kurtwood Smith vraćaju se kao djed i baka, Kitty i Red Forman, a većina originalne družine pojavljuje se barem u epizodnim ulogama.

Sama serija drži se izvorne formule. Prva epizoda prikazuje Erica (Topher Grace) i Donnu (Laura Prepon) kako se vraćaju na imanje sa svojom kćerkom tinejdžericom Leiom (Callie Haverda), kako bi pronašli njegove roditelje kao što smo ih mi ostavili. Tu je mrzovoljni Red sa zlatnim srcem, koji zauvijek prijeti da će podmetnuti nogu svakome ko ga iznervira, a tu je i Kitty, veselo leprša oko svog praznog gnijezda i nestrpljiva da ga ponovo napuni. Želja joj se ispunjava kada se Eric i Donna dogovore da Callie može ostati kod njih preko ljeta.

Novu generaciju, koja se uskoro nastanjuje u starom podrumu čine Jay Kelso (Mace Coronel, koji glumi sina Michaela, živahna djevojka iz susjedstva Gwen (Ashley Aufderheide) i njezin mračni stariji brat Nate (Maxwell Acee Donovan), Nikki (Sam Morelos) i Ozzie (Reyn Doi).

Ovaj uzbudljivi sitcom ima deset epizoda od po 20-ak minuta. Da li će biti uspješan kao njegov prethodnik te hoće li dobiti svoj nastavak, ostaje da vidimo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar