Pravna pobjeda Brada Pitta nad Angelinom Jolie: Dobio je vinariju vrijednu vrtoglavih 350 miliona dolara

Showbiz 26. maj 202416:32 0 komentara
Reuters / Canva

Glumica i humanitarka Angelina Jolie doživjela je novi poraz u pravnoj bitki s bivšim suprugom, glumcem Bradom Pittom. U ovom se slučaju radi o borbi oko vlasništva njihove vinarije koja se nalazi u Francuskoj.

Sud u Los Angelesu odlučio je da Angelina mora predočiti sve ugovore o tajnosti koje je sklopila s trećim stranama tokom osmogodišnjeg perioda od 2014. do 2022. godine, a njezine su prigovore označili irelevantnima.

Upravo ugovori o tajnosti postali su ključno pitanje u sporu oko uspješne vinarije Chateau Miraval, koja se nalazi u Provansi u južnoj Francuskoj. Angelina tvrdi da je odustala od prodaje svog udjela Bradu nakon što je on od nje zatražio da kao dio dogovora potpiše “nerazuman” ugovor o tajnosti. Kao odgovor na tu tvrdnju, Bradovi advokati kažu da Angelina takve ugovore koristi kao oružje te da je tokom pregovora o njihovom razvodu tražila da Brad potpiše sličan sporazum, prenosi Net.hr.

Bivši vojnik britanskih specijalnih snaga Tony Webb radio je za njihovu porodicu više od 20 godina, a navodi da Angelina koristi ugovore o tajnosti podataka kako bi ušutkala zaposlenike koji su kod njih radili kao osiguranje. Zbog tih ugovora ne bi mogli svjedočiti o tome šta se zapravo dogodilo iza zatvorenih vrata, a Angelina je u parnici navela da je slične taktike ušutkavanja ugovorima protiv nje koristio Brad, ističe Tony.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!