Severina se oprostila od glumca Davora Janjića

Showbiz 30. nov 202215:41
Izvor: N1

Severina tuguje zbog odlaska glumca Davora Janjića, prisjetila se filma "Duhovi Sarajeva" koji su zajedno snimili prije 15 godina.

Vijest o smrti bosanskohercegovačkog glumca Davora Janjića rastužila je pjevačicu Severinu Vučković, koja se od njega oprostila na društvenim mrežama, piše Dnevnik.hr.

“Otišao je naš Davor Janjić, naš Tref… Nedostajat ćeš svojima, Olji i Piku, naš ‘Gospodaru prstenova'… Nedostajat ćeš Sarajevu… Nedostajat ćeš svima”, napisala je Severina u svojim pričama na Instagramu, gdje je objavila nekoliko isječaka iz filma “Duhovi Sarajeva” iz 2007. godine u kojemu je glumila s Davorom i Enisom Bešlagićem.

Instagram / Severina / screenshot

Enis se također oprostio od Davora dirljivom porukom na svojem Facebooku.

“Otišao si kao dobri duh svog Sarajeva i obilježio zauvijek našu mladost svojim ulogama, kao i našim druženjem u ovim vremenima koja svaki dan odnose takve dobre duhove iz naših života. Hvala za uspomene i sve ono što nas spaja u dobru. Davor Janjić je onaj zbog kojeg su se mnoge generacije mladih ljudi odlučile baviti glumom, a početak je film ‘Ovo malo duše’, kojem je on utkao svoj duh. Zato putuj, dobra dušo, dobri brate moj… Putuj u vječnost svoju i pronađi istinski mir. Saučešće porodici i svima onima koji su te osjećali svojim”, napisao je Bešlagić.

Davor Janjić preminuo je u 54. godini života u Beogradu na Vojnomedicinskoj akademiji, a posljednjih nekoliko godina imao je ozbiljnih zdravstvenih problema. Rođen je 18. novembra 1969. u Tuzli, studij glume završio je u Sarajevu, a od 1997. godine radio je i živio u Sloveniji. Ostat će upamćen po nizu upečatljivih uloga, poput onih u filmovima “Čaruga” Rajka Grlića i “Ovo malo duše” Ademira Kenovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar