Snaha legendarne pjevačice: Tina je strahovala da će i njen sin biti nasilan

Showbiz 29. maj 202312:52 0 komentara
Anne-Christine Poujoulat / AFP

Snaha Tine Turner, Afida Turner otkrila je za Daily Mail kako se pjevačica bojala da će njen sin Ronnie "ispasti kao njegov otac Ike", koji je legendarnu pjevačicu godinama zlostavljao tokom njihovog 16-godišnjeg braka.

“Tina mi je ponekad znala reći: ‘Ne želiš ostati s njim. Bit će poput svog oca.’ Prilično je rijetko da majka tako nešto kaže.”, ispričala je 46-godišnja francuska muzičarka za britanski tabloid.

Nedavno preminula kraljica rock'n'rolla još u svojim memoarima iz 1986. “Ja, Tina” razotkrila je kako joj je bivši suprug zadao opekline trećeg stepena na licu i koristio nos “kao vreću za boksanje”.

Njeni strahovi da će Ronnie naslijediti Ikeove nasilne sklonosti zamalo su se obistinili, kazala je Afida, priznajući da je sin 12-erostruke dobitnice Grammyja u početku pokazivao slične osobine. Afida se udala za Ronnija 2007. godine.

“U početku je bio nešto poput svog oca, ali poslije je sve postalo jako dobro”, rekla je Afida, prisjetivši se da je upozorila svog pokojnog supruga, koji je umro od raka debelog crijeva u decembru 2022. u 62. godini, da će otići ako se nastavi tako ponašati.

“Uložio je veliki napor da me zadrži. U početku je bilo jako teško jer nisam bila voljna ostati s njim”, ispričala je za Daily Mail, prenosi Jutarnji.hr.

Ronnie je umro samo nekoliko sedmica nakon dijagnoze raka, i tako je Tina Turner ostala bez drugog sina još za svog života. Najstariji sin Craig, umro je 2018. od rana koji si je sam zadao vatrenim oružjem.

Tina je također posvojila Ikeova dva sina, Ikea Jr. i Michaela, iz njegove prethodne veze s Lorraine Taylor.

“Ako izgubite dijete ili voljenu osobu, plakat ćete svako jutro i svaku noć”, nadovezala se Afida.

Dok se porodica još uvijek mučila zbog Ronniejeve smrti, Tina je umrla u srijedu prirodnom smrću, nakon godina zdravstvenih problema. Podvrgnuta je transplantaciji bubrega 2017. nakon što joj je 2016. dijagnosticiran rak crijeva, a prije toga doživjela moždani udar 2013. No njezina ju je budistička vjera, govori Afida, održala.

“Dugo je bila bolesna, ali je bila i neobično snažna. Ona se borila za život od 2017. do sada. Znali smo koliko je bolesna, ali bilo joj je tako dobro da se ovo nije očekivalo”, rekla je Afida o Tini koja je posljednje godine života provela u Švicarskoj.

Nada se da će se njezina svekrva, ponovno ujediniti sa svojom djecom u zagrobnom životu.

“Nikada nisu imali vremena za druženje, a sada su sve troje zajedno”, zaključila je Afida.

Iako nije otkrila planove za pogreb pokojne muzičke legende, pohvalila je Tininog supruga, Erwina Bacha, jer kako se brinuo o pjevačici, tako se sada brine i o ispraćaju. Bach, dugogodišnji muzički direktor, oženio je Tinu 2013. nakon dugogodišnje veze.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad