Taylor Swift osvojila najviše nagrada na MTV Europe Music Awards

REUTERS

Taylor Swift je u nedjelju otišla s četiri nagrade na dodjeli MTV EMA, uključujući i najbolji video za njen 10-minutni film "All Too Well".

Američka pop pjevačica Swift, u mrežastoj haljini ukrašenoj draguljima, osvojila je nagrade za najboljeg izvođača, najbolji pop, najbolji video i najbolji dugi video.

“Osjećala sam se kao da sam toliko naučila o tome kako snimanje filma može biti prirodan nastavak mog izražavanja”, rekla je Swift primajući nagradu za dugi video.

U “All Too Well” Swift crpi inspiraciju iz Hollywooda 1970-ih i pripovijeda o istrošenoj romantičnoj vezi koja se raspada, ostavljajući iza sebe samo sjećanja.

Dvostruki dobitnici nagrada su Nicki Minaj za najbolju pjesmu i najbolji hip-hop, a francuski DJ i producent David Guetta osvojio je nagradu za najbolju elektronsku muziku i najbolju suradnju.

Događaj, koji je MTV prenosio iz Duesseldorfa, odao je počast muzičarima od Brazila do Južne Koreje.

Nastupio je ukrajinski Kalush Orchestra, pobjednik ovogodišnjeg takmičenja za pjesmu Eurovizije, koji je u areni obasjanoj ukrajinskim nacionalnim bojama izveo pjesmu “Stefania”. Rock grupa Muse, koja je osvojila nagradu za najbolji rock, rekla je da svoju pobjedu posvećuje narodu Ukrajine i Irana.

Domaćini ovogodišnje MTV muzičke dodjele nagrada bili su britanska pop zvijezda Rita Ora i filmski redatelj Taika Waititi koji su se vjenčali ove godine. Rita je odnijela pobjedu za “najbolji izgled”.

Duesseldorf ima muzičku baštinu kao dom pionirskog njemačkog elektornskog sastava Kraftwerk, koji je utjecao na generacije pop i dance muzičara očaravajućim pjesmama poput “Autobahn”. Grad je također bio domaćin Eurosonga 2011. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare