Edin Terzić slavni trener potiče iz sela kod Donjeg Vakufa: Kad je bio zadnji put svima je dao po 500 Eura

Nogomet 20. maj 202422:39 0 komentara
Reprezentacija.ba

Edin Terzić je hit u Njemačkoj! Iako kao trener nema “u nogama” ni tri cjelovite sezone, barem gledajući samostalne angažmane, već se 41-godišnjak može pohvaliti Kupom Njemačke, finalom Lige prvaka i činjenicom da su ga milimetri dijelili od naslova u Bundesligi. I to sve sa klubom koji s kvalitetom i rosterom nije ni među deset najboljih u Evropi, a iz perspektive Transfermarkta ne nalazi se ni među “najtežih” 20…

Za Terzića je praktički tek počela prava trenerska karijera koja je krajem maja prošle godine, kada je na krcatom Vestfalenu izgubio titulu, izgledala kao osuđena na propast. Plakao je tada ispred Žutog zida u kojem je proveo dane mladosti i kao navijač bodrio onu Kloppovu generaciju ne sluteći da će jednog dana navijači skandirati upravo njegovo ime.

Uspjeh koji je ostvario nije učinio samo sretnim Dortmund. U rekvizitama Borussije utakmice se redovito prate i u Doganovcima, selu s 50-tak kuća udaljenom nekoliko kilometara od Donjeg Vakufa, a odakle vuče porijeklo Edinov otac Ibrašim koji, reći će nam komšije, više nije među živima.

– Edin Terzić? Bićin sin, znamo, kako nećemo znati. Baš nam je drago zbog svega što je napravio. I otac mu je bio dobar čovjek, odrastao je s nama ovdje, ali je nakon završenog zanata otišao u Njemačku. Ma, davno je to baš bilo. Kada je tek otišao, priča se da je poslao pismo svojoj bivšoj supruzi da se neće vraćati i tamo je kasnije upoznao Edinovu majku koja je iz Osijeka – priča za Reprezentacija.ba portal jedan od mještana sela Doganovci.

Ponsan na njega je i njegov amidžić Buco. Ne krije i da aktuelni strateg Borussije pomaže porodici. Pokazuje i fotografije svog sina koji se vratio upravo iz Dortmunda sa utakmice gdje je uživao u svim privilegijama…

– Skoro mi je poslao opremu Borussije, kada se čujemo uvijek se raspituje za porodicu, pita šta nam je najpotrebnije… Zbog svih ovih obaveza danas nije u mogućnosti dolaziti često. Zadnji put je bio 2017. godine i svakome je dao po 500 eura iz porodice.

Kompletnu priču pročitajte ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!