Bećiragić: Ako imate nekog dobrog dilera…

F.Z./N1

Nakon poraza od selekcije Francuske, na press konferenciji je govorio selektor Adis Bećiragić skupa sa Johnom Robersonom.

“Teška utakmica, bili smo u utakmici ali nismo uspijeli pobijediti. Previše smo griješili, 19 izgubljenih lopti je previše. Moramo to popraviti i bit ćemo spremni za sutra”, rekao je Roberson.

Složio se i selektor da su njegovi momci izgubili previše lopti.

“Odigrali smo maksimalno dobro koliko smo mogli. Razlog što smo izgubili je, ako pogledate statistiku, je to što smo imali 19 izgubljenih lopti. I pored toga skoro smo okrenuli utakmicu. Ali i pored toga bili smo u utakmici i skoro smo uspjeli da pobijedimo. Uvijek smo bili opasni i možemo pobijediti svakoga”, samouvjeren je Bećiragić.

Roberson se okreće sutrašnjem meču, i tvrdi da sutra BiH neće praviti toliki broj grešaka.

“Bit će to teška utakmica. Moramo pobijediti. Sve zavisi od utakmice Litvanije danas , ali bit ćemo spremni i pokušat ćemo otkloniti pogreške”

Razlog tolikom broju grešaka je svakako umor.

“Palo mi je napamet, ako imate nekog dobrog dilera…“, rekao je Bećiragić kroz smijeh, pa nastavio: “Teško je. Ovo je četvrta utakmica u pet dana. Mi smo talentovan tim, ali moramo svaku utakmicu odigrati 100% da bi bili u šansi da dobijemo utakmicu. Tako igramo. I danas smo igrali 100%. I sutra će biti nedostatak energije. Ali mi imamo snagu mentalu da svoj umor ostavi za prekosutra, tako da ćemo mentalno raditi sa igračima.”, rekao je selektor

Šta moramo popraviti u igri?

“Energija koja nam daje mogućnost da igramo na 110%  da bi mogli da igramo protiv ovih reprezentacija. Mi smo dobili Francusku, sa Nijemcima smo izgubili, ne smijem ni reći kako, pa pobijedili Sloveniju, pa sad malo mačku teleća glava, pa hoćemo opet Francuze, a sve preko mog Johna, Juke itd. Skratio sam rotaciju da bi ostavio talenat, jer čim to izacimo protiv jakih ekipa to se vraća vrlo brzo.. potrošili smo najbolje igrače. Svjesni smo toga, ali jedina stvar koja nam treba je da se vratimo energetski.”, rekao je bosanskohercegovački strateg.

Bosna i Hercegovina sutra igra protiv selekcije Litvanije u odlučujućem meču za plasman u osminu finala Eurobasketa. Utakmica počinje u 14:30h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad