Dončić priznao: Mnogo toga mi se dešava, ovo nisam ja

Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Luka Dončić je poslije trećeg poraza u nizu Dallasa, 117:109 protiv Charlottea kod kuće u NBA ligi, bio neprepoznatljiv.

Reprezentativac Slovenije uprkos porazima igra dobro, a i u najnovijem porazu, četvrtom u posljednjih pet utakmica, postigao je 34 koša, imao 10 skokova i osam asistencija, ali očito da mu nešto nije po volji i to ne samo zbog neuspjeha na terenu.

Dončićevi zaštitni znaci na terenu i van njega su osmijeh i šale. Međutim, na konferencije poslije poraza od Hornetsa izgledao je i govorio potpuno odsutno.

“Tako sam frustriran. Mislim da vam je to svima jasno kad me vidite na terenu. U posljednje vrijeme osjećam se kao da to nisam ja, nego da samo tamo stojim na terenu, znate? Ranije sam uživao i smijao se u igri, ali sam sada tako frustriran zbog puno razloga, ne samo košarkaških. Puno mi se toga događa van terena, što je važnije od košarke, ali ne želim da pričam o privatnom životu.“

Novinari su ga zato pitali šta se treba popraviti kako bi Dallas konačno počeo da pobjeđuje i izbori mesto u play offu koje je sada jako upitno.

“Moramo se žestoko boriti i to je sve. Moramo da pokažemo da nam je stalo. Prvi ja to moram da uradim.“

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad