Nurkić kritikovao ustroj Saveza: Dajte mi da vodim sve funkcije i nema problema

Košarka 07. sep 202217:04 2 komentara
N1 / F.Z.

Jusuf Nurkić govorio je za bh. medije u mix zoni nakon poraza od Litvanije, a imao je riječi kritike za one koji vode državu i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

“Kod nas je uvijek ili dobro, ili zlo. Ponosan sam na momke, na stručni štab, sve koji su doprinijeli da bude ovakva atmosfera, uz sve turbulencije. Kako smo počeli ovo je impozantno šta smo uradili. Ponosim se na njih, čestitam svima koji su sudjelovali. Litvaniji isto čestitam. Dali smo stvarno maksimum. Mislim da BiH moeže biti ponosna”, počeo je Nurkić.

Iako tvrdi da imamo dobru bazu za budućnost, prije terena moraju da se završe brojne stvari.

“To počinje od nacionalnog saveza, prvenstveno šta imamo, pripreme, da li imamo ljude koji nas vode tek 10 dana ranije. Puno toga ima prije sporta, kao što vidite  za sport je najlakše. Ko god izađe pravi maksimum, usudio bih se reći i više od toga. Jednostavno ovo što su momci napravili ovih mjesec i nešto dana, siguran sam da ni u Bosni i Hercegovini, osim ovih fanatika, nisu nam davali ovakve šanse.”, rekao je naš centar, a onda se obrušio na sistem u KSBiH.

“Znate dobro kako funkcioniše kod nas. Tri Bošnjaka, tri ova, tri ona.. dajte meni predsjednika saveza, i upravni odbor i direktora i više nikada nećete imati problema ni sa pripremama, ni sa hranom, ni sa hotelima. Ja sam spreman da preuzmem sve funkcije, ako mislite da je do mene.”, rekao je znakovito Nurkić pa nastavio:

“Šta to vrijedi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu? Dok jednom ne riješimo neke stvari da se zna, imamo… nije ni vrijeme ni mjesto za video i slike. Ljudi moramo shvatiti da je reprezentacija iznad svega. Ako želite da reprezentacija bude iznad svega, u bilo kom sportu, bilo gdje, moramo stvoriti uslove, inače nećemo moći naprijed. Možemo praviti čuda, a ovo su čuda, 12 momaka je ovdje dalo svoj maksimum. Ponosan sam na njih, ali mi je žao što nismo prošli dalje jer smo dali i zadnji atom snage.”, zaključio je naš košarkaš.

Bosna i Hercegovina završila je nastup na Eurobasket sa omjerom od dvije pobjede i tri poraza, nakon savladanih Mađara i Slovenaca, te poraza od Njemačke, Francuske i Litvanije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare