Vučić zanijemio na pitanje o uloženim parama u Zvezdu i Partizan: “Opet bih istu odluku donio” (VIDEO)

Košarka 21. feb 202411:34 0 komentara
Andrej ISAKOVIC / AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da i Crvena zvezda i Partizan dobijaju jednako novca od države, iako to nedavni izvještaj KK Partizan nije pokazao.

O tome se povela priča nakon navijačkog skandiranja “Delija“ na račun Željka Obradovića i Partizana tokom Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Navijači Zvezde su skandirali da su Obradović i KKP državni projekat, posle čega je trener Partizana apelovao na upravu svog kluba da objavi izvještaj o finansijama. Isto je uradila i KK Crvena zvezda.

“Uspio sam da čitav narod misli isto što i ja, čak i oni koji ne smiju da kažu. To je da ulažemo mnogo novca u njih, a da je sve ostalo traženje alibija za sopstvene neuspjehe“, rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

Na pitanje da li misli da je čitava ta priča u vezi sa podrškom za vječite neuspješna, odgovara odrečno.

“Ne, ja ne mislim da je ona neuspješna, mislim da je veoma uspješna, zato i ulažemo taj novac i sretan sam zbog uspjeha Crvene zvezde i Partizana, ali oni mjeru uspjeha traže u pobjedi nad onim drugim, odnosno u porazu onog drugog, a ne u sopstvenim uspjesima… Govorim o međusobnom odnosu Zvezde i Partizana, to je jedino što njih zanima nažalost, ili neke od njih, ne mogu da generalizujem. Što se mene tiče, ulažemo negdje oko pet puta više novca nego do 2012. Ulažemo više u rukomet, vaterpolo, odbojku. Vjerujem da će se vaterpolo vratiti, da će opet doći velike generacije. Nastavit ćemo to da radimo. Za mene je uspjeh deset medalja na Olimpijskim igrama. Imali smo više u Riju i Tokiju, nego u Londonu i Pekingu“, kazao je Vučić.

Dodao je i da se različite sume novca izdvajaju u različitim sportovima.

“Što se tiče Zvezde i Partizana, želio sam da kažem i jednima i drugima, navijačima, prema kojima imam fer odnos. Znate, uvijek ću da se zalažem za privatizaciju naših klubova. Da li to ljudi vole da čuju? Pa ne vole da čuju. Nemam ni snage to da izvedem. To unaprijed mogu da kažem, zato što je opšte licemjerje u našem društvu. Svi znaju da bez toga ne možemo i niko neće glavu da poturi. Kao što niko neće da odgovori Partizanu i Zvezdi, ili Partizanu i Zvezdi. Nije sve isto i nije sve isto u svakom sportu. Partizan ima od države uvijek više novca u fudbalu od Zvezde, jer je Zvezda imala i veće prihode. Sad je pitanje kako tumačite Ziđinove i NIS-ove prihode jer je i jedno i drugo država obezbijedila da se ne lažemo. Svidjelo se to nekome ili ne, jedno su dobili jedni, drugo drugi. Da ne objašnjavam da i privatnici ulažu, kad ih država zamoli, jer neki nekad čak i ne navijaju za taj klub kom su pomogli. Uijvek se trudimo da to mjerimo na ravne časti jer nije sve u novcu koji vidite na prvu. Sad kao Partizan je dobio manje. Nije dobio manje. Nemoj da vam pričam o Areni koja je cijena i o privatnicima, o svemu drugom. Dobijaju podjednako. I država je ponosna što ulaže taj novac, Zvezda i Partizan apsolutno dominiraju u košarci, Dinamo je dominirao u fudbalu, više ne dominira u regionu i nadam se da će se dodatno osnažiti naša liga“, ispričao je Vučić.

Ali, onda je zanijmio i ostao da ćuti dvadesetak sekundi na pitanje: Mislite li da je to dobro uložen državni novac u te projekte?

“Ponovo da sam u toj situaciji i da se na bilo koji način pitam, istu bih odluku donio“, rekao je Vučić posle duže pauze.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!