Barbarez: Stevanović je frustriran i ljut; Spahić o Đuriću: Sva priča završena

Nogomet 16. maj 202422:23 0 komentara
Foto: N1 / F.Z.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je prvi spisak, otkako je postao trener Zmajeva. Barbarez i sportski direktor Emir Spahić govorili su na press konferenciji o mnogo tema, ali su se dotakli Miroslava Stevanovića i Milana Đurića.

Spahić je objasnio zbog čega nije pozvao Milana Đurića, na jedno od novinarskih pitanja.

“Normalno da smo pratili Milana, on nas je zadužio. Zahvalio se čak i prije mene. Rekao je da će se okrenuti klupskom poslu i da nema više snage za pratiti dva fronta i mislim da je tu sva priča završena”, naveo je Spahić,

VEZANE VIJESTI:

Barbarez se osvrnuo i na nekadašnjeg reprezentativca Miroslava Stevanovića.

“Imali smo ideju zvati Stevanovića, ali dobili smo odgovor da je frustriran svega što se izdešavalo i u neku ruku ljut”, kazao je kratko selektor.

Među mnogobrojnim temama, našla se i ona o stručnom štabu Zmajeva, koji će uskoro biti i kompletiran. Nedostaje samo još jedan član.

“Očekivao sam pitanje u vezi mojih saradnika. Jedno mjesto je ostalo kondicionog trenera i tu smo u razgovorima. Inače smo kompletirali i nas će biti ukupno 11. Tu je direktor, tu sam ja. Imamo dva pomoćna trenera Zlatana Bajramovića i Mirka Hrgovića. Treći trener plus šef skaut će biti Nino Milenković. Drugi skaut će biti Saša Papac. Siniša Mrkobrada će biti zadužen za skauta golmana i to je vrlo važan segment. Niko se ne želi zadržati na tri, želimo ih više. Trener golmana će biti Kenan Hasagić i imamo dva analitičara što smo ponosni. Jedan je Finac Rasmus, a drugi će biti Jasmin Kolašinac. On je Sarajlija i oduševio nas je. Ja sam pravo ‘happy’ što smo dobili 11 ljudi koje sam ja želio. Kao što je Emir rekao moramo pohvaliti savez koji je izašao nam u susret. Pružena nam je ruka da sve učinimo šta želimo”, zaključio je Barbarez.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!