Bašić pred uzvratni susret: Želimo da napravimo drugačijeg i još boljeg Želju

Nogomet 18. jul 202309:38 0 komentara
Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Željezničar će u četvrtak igrati uzvratni susret prvog pretkola Konferencijske lige u Azerbejdžanu protiv Dinama iz Minska.

Tim povodom medijima su se danas obratili šef stručnog štaba Nermin Bašić te jedan od najboljih igrača tima Edin Cocalić.

Prvi se novinarima obratio Bašić te najavio susret.

“Otežavajuća okolnost je zbog velikih vrućina , svi igrači su spremni, malo me zabrinjava put jer stižemo u 5 ujutro u Bakuu, ekipa će faktički spavati preko noći u avionu. Mislim da su šanse podjednake, mislim da će biti ružna utakmica bez gledatelja. Vidjeli smo u prvoj utakmici šta znači kad su navijači tu, a u četvrtak ćemo vidjeti šta znači kada nisu tu”, rekao je na početku trener Plavih.

“Određenih rotacija će biti zbog taktičkih stvari, ne što nisam zadovoljan nekom igrom u prethodnoj utakmici. Moramo biti bolji na te duge lopte i tranziciju protivnika i bolje reagirati. Ova utakmica je pokazala da imamo glavu i kad gubimo 0:2 da se vratimo. Zadnjih 15 minuta je djelovalo kao da mi imamo tih 13-14 utakmica u nogama. Želimo da u narednim godinama napravimo nekog drugačijeg i još boljeg Želju”, kazao je Bašić i dodao:

“Bit će sigurno promjena, morat ćemo neke druge tipove igrača ubaciti i prilagoditi se protivniku. Imamo 3 opcije za 3 formacije pa vidjet ćemo kako će to izgledati.”

Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Medijima se obratio i iskusni fudbaler Edin Cocalić koji je rekao kako su igrači spremni te da će biti lakše jer je sada malo nepoznanica između dvije ekipe.

“Mislim da će nam biti lakše jer vise poznajemo protivnika. Spremni smo. Pribojavali smo se fizičke spreme protivnika, oni su sigurno u određenoj prednosti, ali nekako u zadnjih 15 minuta izgledalo mi je kao da smo mi spremniji, ne znam da li je u pitanju bio psihički pad ili šta već.”

Susret se igra u četvrtak od 19 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ: