Sabrina Buljubašić nova direktorica hrvatskog prvoligaša, sutra slijedi i zvanično predstavljanje

Nogomet 18. apr 202416:33 0 komentara
fksarajevo.ba

Sabrina Buljubašić je nova direktorica HNK Šibenik. Bit će predstavljena na već sazvanoj konferenciji za medije, koja će se održati u petak, 19. aprila 2024. od 10:40.

Buljubašić (30. rujna 1988.) je međunarodna sportska pravnica, profesorica, prva ženska izvršna direktorica FK Sarajeva u historiji, te bivša profesionalna nogometašica iz SAD-a i BIH, piše si-sport-hr

S pozicije direktorice FK Sarajeva odstupila je nakon 5 godina, u oktobru 2021. godine. Poznata je po osvajanju prvog dvostrukog naslova u historiji kluba (prvenstvo i kup), prvog uzastopnog naslova i osvajanju 4 trofeja tokom svog petogodišnjeg mandata, navodi hrvatski medij.

Također, uslijed financijskih problema FK Sarajeva, pomogla je pronaći investitore koji su preuzeli vlasništvo i spasili klub od daljnjih financijskih poteškoća. Poznata je kao profesorica sportskog prava i menadžmenta u Španiji, te česti govornik na međunarodnim događajima.

Šibenički medij navodi da su sigurni, kako će Buljubašić biti veliko pojačanje za HNK Šibenik, te svojim bogatim iskustvom uvelike pomoći klubu u upravljačkom i organizacijskom pogledu, kao i u jurišanju ka osvajanju naslova SuperSport Prve NL, odnosno prelasku u društvo najboljih hrvatskih klubova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!