Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora

Nogomet 20. feb 202420:46 0 komentara
ELVIS BARUKCIC / AFP

Dilemu je li Hrgović čašom ili bocom razrezao Poljaka razjasnio je tokom suđenja sudski vještak patolog dr. Antonio Alujević.

Mirko Hrgović iz Sinja, bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, pravomoćno je odlukom Kantonalnog suda u Slavonskom Brodu osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora sa rokom ustaljenog ponašanja od tri godine i to zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne povrede sugrađaninu Anti Poljaku, prenosi Slobodna Dalmacija.

JOŠ SPORTA:

Ova je presuda stigla godinu dana nakon one prvostepene splitskog Opštinskog suda, a naravno da se Hrgović žalio tražeći da se žalba usvoji i njega oslobodi odgovornosti ili da se vrati na ponovno odlučivanje.

Tvrdio je da nije utvrđeno da je uopšte on udario Poljaka, da nije dokazano da je intenzitet udarca bio snažan te da nije dokazana izravna namjera da žrtvi nanese tešku povredu.

No, viši je sud odbio njegovu žalbu i potvrdio u cijelosti ono što je splitski Opštinski sud utvrdio, a to je krivnje nekadašnjeg fudbalera koji je 2. augusta 2014. godine oko 19 sati u Sinju, pred ugostiteljskim objektom “Potkova”, udario Antu Poljaka u glavu oštricom razbijene staklene čaše toliko snažno da mu je nanio reznu ranu na lijevoj strani lica dužine od šest do 10 centimetara, a samo pukom srećom nije došlo do težih posljedica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!