Dalić: Imamo najtežu grupu na Euru, a protivnik sam euforije i velikih očekivanja

Nogomet 24. maj 202415:06 0 komentara
Foto: REUTERS/Lee Smith

Uoči okupljanja i početka priprema za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić se iz Varaždina javio za N1 Hrvatska. S kolegom Igorom Bobićem je razgovarao o očekivanjima od Eura.

Pripreme počinju u nedjelju, s manjim brojem igrača.

“Očekujemo 12 igrača kojima je prvenstvo završilo prije 5,6 dana. S njima ćemo krenuti u rad, a 3. juna očekujem da ćemo biti svi zajedno. Od 3. juna počinje prava priprema s cijelom reprezentacijom.”

“Operacija Njemačka” dobro napreduje. Dalić ističe da su“spremni i znaju šta ih čeka”:

“Imamo najtežu moguću grupu s teškim protivnicima, ali mi smo na to spremni. Nadam se da nećemo imati dodatnih problema oko povreda. Imat ćemo desetak dana spremiti se za Njemačku, a najvažnija nam je utakmica 8. juna u Portugalu koja će biti zadnji test, a nakon toga ide šest dana priprema u Berlinu.”

“Moj stožer i ja smo pomno analizirali sve skupa i izabrali najbolje za Hrvatsku u ovome trenutku”, kaže Dalić te dodaje:

“To su uglavnom igrači koji su prošli s nama kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Neki su dobili pretpozive, pogotovo ovi mlađi, kako bi im to bio motiv za ono što ih čeka u budućoj reprezentaciji. Ovo je sigurno najbolje što Hrvatska ima i najbolji izbor za Evropsko prvenstvo.”

“Protivnik sam euforije i velikih očekivanja. Znamo svoju kvalitetu, ali ćemo biti strpljivi”, ističe selektor Vatrenih.

Upitan koje ciljeve reprezentacija ima za Europsko prvenstvo, odgovorio je: Mi smo svoj cilj ispunili. Uvijek mora biti cilj plasiranje na veliko natjecanje. Prvi korak je napravljen, a sve ono što napravimo nakon toga je samo plus.”

Pričao je i o odlasku Marke Livaje, kazavši kako mu je žao što je otišao, ali bez obzira na stanje stvari, poštuje njegovu odluku.

Vjeruje i da će Livaja navijati za Hrvatsku jer, kako Dalić kaže, “Hrvatska je iznad svega.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!