Golman Međiđe demantovao da je udario sudiju: Dokaz da nisam bio blizu sudije

Nogomet 27. maj 202416:22 0 komentara
screenshot

Utakmica 21. kola Prve lige TK između Međiđe i Zeleće Donje, odigrana u aprilu, završena je prekidom nakon nemilih scena u kojoj su igrači Međiđe fizički nasrnuli na sudiju Zamira Kurbašića.

Sudija je u svom izvještaju, koji je objavljen u Comet sistemu, napisao kako ga je golman Muhamed Haskić najprije verbalno, a onda i fizički napao, nakon što je arbitar dosudio penal za goste u 80. minuti meča.

Haskić kategorički odbija da je u toj situaciji udario sudiju, kako je to zapisano u izvještaju delegata Samira Džibrića, koji međutim nije sam vidio da se to i dogodilo, što je naveo u izvještaju.

Izvještaj delegata Samira Džibrića
Izvještaj delegata Samira Džibrića

Golman Međiđe je putem advokata poslao demant u kom se tvrdi da je analizom video snimaka utvrđeno da Haskić nije udario Kurbašića.

“Disciplinska komisija Nogometnog saveza TK izvršila je uvid u snimak utakmice u cilju potpunog i pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja, ali nije mogla jasno utvrditi navedeno, te ne stoje navodi da je naš vlastodavac udario sudiju na predmetnoj utakmici”, stoji između ostalog u demantu koji je medijima poslao advokat Muhameda Haskića.

“Nadalje jasno je vidljivo kroz dokaze koje Vam dostavijamo da sam delegat Dzibrić Samir u svom dopunskom izvještaju navodi da nije vidio da je Haskić Muhamed udario glavnog sudiju Kurbasić Zamira, već je tu činjenicu naveo po kazivanju samo glavnog sudije, dok u dokazu Izjave Zamir Kurbasić tj. glavnog sudije, a koja izjava je poslana NS TK mailom dana 30.04.2024. godine, sudija Zamir Kurbasić nigdje ne navodi da je Haskić Muhamed udario sudiju. Na video zapisima koje posjedujemo i koje Vam možemo proslijediti jasno je vidljivo da Haskić Muhamed – domaći vratar, nije bio ni blizu glavnog sudije, te nije imao fizički kontakt sa sudijom.”

Za cijeli incident i prekid utakmice, inače, okrivljen je na kraju sam sudija Kurbašić, koji je za svoje suđenje dobio ocjenu 6.0.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!