Hoće li Dinamo dobiti montažni stadion na Sveticama? Slično smo već vidjeli u Katru

Nogomet 21. feb 202417:40 0 komentara
GNK Dinamo Zagreb

Danas se ponovno zakotrljala priča oko izgradnje novog stadiona Dinama. Vlada RH, Grad Zagreb i Zagrebačka nadbiskupija u srijedu su i službeno potpisali sporazum kojim će Katolička Crkva darovati svoj posjed na Sveticama Gradu za gradnju stadiona. U zamjenu će Crkva dobiti deset lokacija za gradnju svojih objekata u gradu.

No to u ovoj priči nije sporno. Još se ne zna gdje će Dinamo igrati kada krene izgradnja novog stadiona Maksimir.

Ono što golica maštu Dinamovih navijača jest izgled stadiona. Taj korak, neki gotovi projekt, tek treba krenuti u izradu, no već tri godine u javnosti se mogu vidjeti fotografije zamišljenog novog Dinamovog stadiona.

Kandidati s liste “Dinamo iznad svih” poslali su priopćenje u kojem nude privremeno rješenje za igranje utakmica.

Naime, spominje se montažni stadion koji bi se mogao premjestiti na drugu lokaciju nakon izgradnje novog Maksimira. Slično smo gledali na Svjetskom prvenstvu u Katru kada su najbolji nogometaši današnjice zaigrali na stadionu napravljenom od kontejnera.

REUTERS/Bernadett Szabo

‘Poštovani, putem ovog priopćenja pozdravljamo današnje potpisivanje sporazuma između predstavnika Vlade RH, Crkve i Grada Zagreba kojim se rješavaju skoro 30 godina stara imovinsko–pravna pitanja vezana za čestice na kojima se nalazi stadion Maksimir. Time su stvoreni preduvjeti za žurno poduzimanje idućih koraka:

Raspisivanje urbanističko-arhitektonskog natječaja i odabir idejnog rješenja
Raspisivanje natječaja za dodjelu prava građenja najboljem investitoru

Izradu projekta
Odabir izvođača
Izgradnju stadiona
Pozivamo Grad Zagreb da bez odgađanja pokrene realizaciju ovih koraka kako bi naš Dinamo dobio stadion kakav svojim značajem i rezultatima zaslužuje. Isto tako, smatramo da vodstvo Grada Zagreba treba paralelno s ovim procesima i u dogovoru s vodstvom Dinama pronaći adekvatno rješenje za zamjenski stadion i kamp u kojem će klub privremeno provoditi svoje aktivnosti.

Svjedoci smo da je projekt rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj zapeo već na papirologiji i zato smo u jednoj od najvažnijih točaka programa naše kandidacijske liste predložili izgradnju zamjenskog, montažnog stadiona, karakteristika i kapaciteta dovoljnih za igranje i europskih Dinamovih utakmica. Stadion bi bio postavljen na području SRC Svetice, a mogao bi naknadno biti i premješten na neku drugu lokaciju. Ta rješenja su primijenjena u nekim zemljama, a konkretno postoje i projekti i izvođači iz Turske koji su već ranije pokazali svoj interes za izgradnju takvog stadiona u Zagrebu.

Dinamova budućnost, sportski rezultat, financijska i svaka druga stabilnost bez novog stadiona na Maksimiru su dosegnuli svoje limite i zato vremena za čekanje i odgodu nema.

Neka današnji sporazum bude prvi, a ne zadnji korak u procesu izgradnje novog stadiona.

Dinamo iznad svih – lista br. 1 za novi stadion na starom mjestu!”, objavili su kandidati sa spomenute liste.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!