Horde zla objavom pokazale kakvo mišljenje imaju o Simonu Rožmanu i stručnom štabu!

Nogomet 08. dec 202308:14
N1 / F.Z.

Fudbalski klub Sarajevo ovog vikenda će odigrati posljednji takmičarsku utakmicu na stadionu Asim Ferhatović - Hase za ovu godinu.

Tim Simona Rožmana će ugostiti ekipu GOŠK-a iz Gabele, a pred susret oglasili su se i navijači Sarajeva, popularne Horde Zla.

Onu si napravili rezime svih dešavanja za 2023. kalendarsku godinu, a dotakli su se pozitivnih, ali i negativnih dešavanja. Poseban fokus bio je na stručnom štabu.

U subotu, 9. decembra sa početkom u 16 sati planirano je odigravanje posljednje ovogodišnje domaće utakmice našeg voljenog kluba protiv gostiju iz Gabele. Iza nas je godina u čijoj je prvoj polovini naš klub obilježila svojevrsna kriza za vrijeme koje su nekompetentni osobe bile na čelnim pozicijama u klubu, a što je za krajnji rezultat imalo ekspresno i nenadano ispadanje iz evropskog takmičenja, poručile su Horde zla i dodale da je dolazak novog trenera i stručnog štaba donio preporođenu igru Sarajeva

“Sreća u nesreći je bila ta da je upravo to ispadanje bilo razlog zbog kojeg će tim nekompetentnim osobama biti pokazana izlazna vrata kluba, a što je automatski značilo i prekid bojkota, te povratak najvatrenijih navijača bordo kluba na domaće utakmice sa kojih su do tada odsustvovali. Drugu polovinu godine obilježila je preporođena igra Sarajeva na čelu sa novim stručnim štabom, te neizostavna gromoglasna podrška, prvenstveno sa prepunih gostujućih sektora gdje god je naš tim igrao, a pogotovo sa krcatih tribina našeg jedinog doma u kojima smo oborili historijske rekorde kada je u pitanju posjećenost. U svim utakmicama poseban naglasak je bio na sjevernoj tribini, a posebice na utakmici na kojoj je obilježen 36. rođendan Hordi zla”, ističu najvatreniji navijači Sarajeva i zaključuju:

“Stoga, ne preostaje nam ništa drugo nego da bez obzira na eventualne niske temperature, vjetar, kišu, snijeg, ili neki treći premostiv razlog, u subotu koja je pred nama kao i svaku utakmicu do sada pjesmom nosimo igrače do pobjede i na taj način se zajednički oprostimo od našeg jedinog doma do prve proljetne utakmice koja je na rasporedu 17. feburara naredne godine.”

Meč između Sarajeva i GOŠK-a iz Gabele igra se u Subotu od 16 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ: