Howe: Težak period za Tonalija, ali spreman je da igra

Nogomet 20. okt 202313:46 0 komentara
Reuters/Lee Smith

Menadžer Newcastlea Eddie Howe izjavio je da je obaveza svakog kluba da pomogne igraču koji se nalazi u teškoj situaciji, kao i da je baš to slučaj sa Svrakama i njihovim vezistom Sandrom Tonalijem, koji je pod istragom zbog klađenja na fudbalske utakmice.

Uz Tonalija, postupak se vodi i protiv njegovih kolega Italijana Nicoloa Zaniola i Fagiolija – njegova kazna je već poznata, pošto je suspendovan na sedam mjeseci.

Očekuje se da vezista Newcastlea bude žustrije kažnjen od Fagiolija, kome je za olakšavajuću okolnost uzeta činjenica da je sve priznao i razotkrio nepoznate detalje afere. Tonali je takođe sarađivao sa organima pravde i priznao da se kladio na mečeve Milana dok je bio dio tog kluba, ali samo na utakmice na kojima nije bio u sastavu.

„Tonali je u konkurenciji za utakmicu protiv Crystal Palacea. Imao je vrlo teških nekoliko nedjelja iza sebe. Suočava se sa mnogo toga, a koliko vidim – vrlo se dobro nosi sa okolnostima. Ja sam za to saznao kada me je prije nekoliko dana pozvao sportski direktor Dan Ashwort. Bilo je to iznenađenje za sve nas, ali to se ponekad dešava u ovom poslu. Odmah sam pomislio da moram da se uvjerim da je Sandro dobro“, rekao je Howe i dodao:

„Fudbaleri su takođe ljudska bića – ranjivi i imaju svoje poroke. Ne treba ih posmatrati drugačije od toga. Edukacija je uvijek najvažnija – posebno u omladinskim kategorijama treba obavijestiti igrače i pomoći im da steknu dobre životne navike. To je veoma bitno sa profesionalnog sportistu. Moramo da probamo da im obezbjedimo uslove za što duže karijere, to je naša dužnost“.

Newcastle je trenutno na osmoj poziciji sa 13 bodova iz prvih osam kola, dok lider Tottenham ima 20.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!