Hrvatski fudbaler u borbi za nevinost: “Na sudu se slomio, glas mu je drhtao”

Nogomet 15. maj 202412:36 0 komentara
Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Igrač uvjerava da je nevin i traži oslobađajuću presudu, dok druga strana traži četverogodišnju zabranu

Mario Vušković stigao je na drugi dan suđenja za pozitivan dopinški test na Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausannei. Pojavio se Vušković u društvu majke Sanje i poznatog američkog odvjetnika Paula Greena te sportskog direktora HSV-a Jonasa Bolda, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vušković je suspendiran u studenom 2022. zbog sumnje na doping EPO, a dobio je dvije godine zabrane pred sportskim sudom DFB-a u martu 2023. Na presudu su prigovor uložili i HSV i njegova struka te Svjetska antidopinška agencija WADA i Nacionalna antidopinška agencija NADA.

Vušković uvjerava da je nevin i traži oslobađajuću presudu, dok druga strana traži propisanu presudu četverogodišnje zabrane, koja bi skoro sigurno značila kraj karijere talentovanog defanzivca.

Vušković veliku nadu polaže u američkog odvjetnika Paula Greenea, koji je zastupao sportaša Petera Bola u sličnom slučaju prije godinu dana. Trkač na srednje pruge također je otišao pred CAS nakon osude, a u oba slučaja obrana je vidjela ‘lažno pozitivan‘ doping test.

Njemački mediji javljaju da je prvi dan suđenja trajao sedam sati, a objavljeni su i detalji Vuškovićevog svjedočenja. Vuškoviću je nekoliko puta zadrhtao glas, još jednom je ponovio kako nije kriv.

S druge strane, antidopinške agencije NADA i WAD, ostale su pri svom stavu, traže četverogodišnju suspenziju za mladog Hrvata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!