Ibrahimović otkrio detalje o kraju karijere

REUTERS/Daniele Mascolo

Četrdesetogodišnji Zlatan Ibrahimović u svojoj novoj knjizi pisao je da uskoro razmišlja završiti karijeru.

Međutim, popularni Ibrakadabra u jednom intervjuu koji je dao za L'Equipe, a koji je danas ugledao svjetlo dana, rekao je kako još nije spreman da kopačke okači o klin.

“Obično su 40-godišnjaci u kući, zapale kubansku cigaru i sa zadovoljstvom se sjećaju svoje karijere. Ja, međutim, još nisam spreman da zapalim cigaru”, rekao je Ibrahimović, koji je zagazio u petu deceniju života.

Zlatan je zatim pričao o tome kako je igrati u Ligue 1, rekavši da nije tačno da je francuska liga išta lakša od ostalih velikih liga “Petice”, a onda je dao savjet najvećoj francuskoj zvijezdi Kylianu Mbappeu.

“Otišao bih u Real Madrid da sam Kylian, ali da sam trener PSG-a učinio bih sve da ga zadržim. Mbappe me jednom pitao o tome. Rekao sam mu: – Ja bih otišao u Real. Igrao sam u raznim zemljama i to mi je pomoglo da rastem kao fudbaler. Ako ostaneš u svom dvorištu, to je lakše, ali ako odeš u tuđe dvorište, onda to postaje avantura”, rekao je Ibrahimović, koji će večeras sa svojim Milanom od 20:30h igrati veliki derbi Serije A protiv Juventusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare