Kako je Barbarez prije tri mjeseca govorio za N1 o reprezentaciji: Taj voz je za mene prošao, ja neću dočekati da sve bude normalno u Savezu

Nogomet 17. apr 202410:39 0 komentara
Foto: N1

Prema brojnim najavama legendarni napadač Sergej Barbarez bit će novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Legendarni kapiten Zmajeva prije nekoliko mjeseci gostovao je na N1 gdje je govorio za emisiju “Druga strana”, a tada je upitan da li i dalje prati reprezentaciju BiH, te da li je reprezentacija i dalje posebna emocija.

“Pa sigurno, manje sada. Da se posmatra, gleda i učestvuje u tome skoro nikako. Ali, s rajom sjesti i zezati se gledati, to sigurno”, rekao je Barbarez.

Govorio je tada i o oglašavanjima na društvenoj mreži “X” gdje su njegove rečenice često pravile istinsku buru.

“To je isto emocija i momenat. Baš sam pričao. To je momenat koji moram iskazati. Smatram se da bih ja možda trebao nešto reći. Svi smatraju da bih ja trebao više govoriti, ali ne želim. Ne volim imati dodir sa stvarima sa kojima nemam dodir u unutrašnjosti. Kod nas se dosta toga nazire, ali nemoj da sam ja prvi. Kada moja riječ nema težinu koja bi trebala imati, da se neko zapita, a o promjenama da ne pričam. Ne isplati se, vidimo gdje to ide i kako ide. Nažalost jesmo tu gdje smo zaslužili da budemo gdje smo sada”, rekao je Barbarez tada.

Upitan je tada i zbog čega ne govori češće o reprezentaciji.

“Kod nas se fudbal često veže s politikom. Mi znamo kako kod nas stvari funkcionišu i normalni ljudi ne mogu ni sekundu promijeniti tu situaciju. Onda se gubimo i ne ponašamo kako želimo. To ne želimo”, rekao je Barbarez.

Upitan je tada i da li se može u budućnosti vidjeti na poziciji selektora naše reprezentacije, ukoliko se pojedine stvari promijene.

“Ma to nikad neće biti i da bude normalno. Taj voz je prošao sigurno. Mora čovjek biti realan, ja nisam do sada nikada bio trener. Jesam pomagao i učestvovao u nekim stvarima, a onda ne trebam glumiti nekog frajera i reći ‘ja mogu to’. Ja stvarno mogu to jer bih skupio neke ljude koji znaju, koji su bolji od mene sigurno. Tako je bilo i u situacijama kada smo vodili razgovore. Mislim, da ne bude grubo, ja u svom životu neću doživjeti da bude kod nas normalno u Savezu i politici. Nisam optimista da se to može promijeniti”, rekao je Barbarez, a potom dodao kroz osmijeh:

“Ukoliko se promijeni razgovarat ćemo, a vi ćete doći da me nagovarate.”

Kompletno gostovanje pogledajte u video zapisu iznad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!