Navijač Željezničara oduševio odgovorom: Ulične tuče nisu Sarajevo, čar derbija je kad smo svi tu i zaj******* se (VIDEO)

Nogomet 03. mar 202418:48 0 komentara

Na gradskom derbiju između FK Željezničar i FK Sarajevo neće biti gostujućih navijača, a njihovi najveći rivali zbog toga nisu sretni.

N1 je proveo anketu među navijačima domaćeg kluba i svi upitani su izrazili žaljenje zbog izostanka “hordaša”.

Jedan mladi navijač Željezničara bolje od ostalih opisao je navijački duh Sarajeva, koji nikada nije bio nasilne prirode.

“Ja mislim da je u ovom slučaju konkretno zbog par budala ispaštalo puno više ljudi. Kao pravi Sarajlija morate znati da u Sarajevu imaju dva kluba i bez obzira što je meni jaran ‘hordaš’, ja ću sutra sjesti s njim na kafu i zaj********* se oko ove utakmice, ko god da pobijedi. Prava čar Sarakjeva i gradskog derbija je to da smo svi tu, kad svi mogu podržati svoj klub. Ove ulične, navijačke tuče, to nije Sarajevo. Čar Sarajeva je da ‘hordaš sa ‘manijakom’, koji se ne izjašnjavaju da su u grupama mogu sutra sjesti popiti kafu, zaj******* se oko utakmice, mi smo pobijedili, vi ste izgubili i to je ono najljepše uvezi ovog derbija, što je ovo derbi raje i derbi Sarajeva.”, rekao je ovaj mladić.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva počela je u 18:45.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!