Njemačka se za EURO priprema za teroriste, huligane i kriminalce

Nogomet 27. maj 202421:08 0 komentara
Fabian Bimmer

Navodi se kako policija cilja na nekoliko skupina počinitelja - teroriste, nasilne huligane, putujuće kriminalce, lopove i teške kriminalce, piše Bild.

Njemačka policija priprema se za teroriste, nasilne huligane, kriminalce i deportirane migrante koji će pokušati ući u zemlju tijekom nadolazećeg EURO-a.

Za vrijeme EP-a koji će se održati od 14. juna do 14. jula u 10 njemačkih gradova, očekuje se oko 2.7 miliona navijača na stadionima i do 12 milijuna u gradovima domaćinima.

JOŠ SPORTA

Njemačka policija priprema plan u pet tačaka kako bi bila spremna za suočavanje sa svim sigurnosnim prijetnjama, navode njemački mediji.

Navodi se kako policija cilja na nekoliko grupa počinitelja – teroriste, nasilne huligane, putujuće kriminalce, lopove i teške kriminalce, piše Bild.

Navodno će oko 22.000 saveznih policajaca biti raspoređeno na granicama, stadionima, javnim mjestima za promatranje, aerodromima, željezničkim kolodvorima i osjetljivim područjima kritične infrastrukture svaki dan.

Bild izvještava da je policija posebno zabrinuta zbog opasnosti od huligana tijekom Evropskog prvenstva. U martu je britanski Mail Sport izvijestio da je hiljadama nogometnih navijača zabranjeno pratiti Englesku u Njemačkoj zbog ograničenja britanske vlade.

Više od 1.600 navijača kojima je izrečena zabrana, bit će prisiljeno predati svoje pasoše policiji od 4. juna do finala Evropskog prvenstva 14. jula kako bi se osiguralo da ne pokušavaju prisustvovati utakmicama.

Svako tko ne preda svoj pasoš ili pokuša otputovati u Njemačku suočit će se s velikom novčanom kaznom ili zatvorskom kaznom, s maksimalnom kaznom od šest mjeseci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!