Održana komemoracija povodom smrti Seada Jesenkovića: Bio je veliki igrač i veliki čovjek

Nogomet 30. nov 202314:19 0 komentara
FENA / Jasmin Hasečić

Povodom smrti nekadašnjeg igrača i trenera FK Sarajevo Seada Jesenkovića, koji je preminuo 22. novembra u Sarajevu u 81. godini, danas je u Pozorištvu mladih održana komemorativna sjednica.

FENA / Jasmin Hasečić
FENA / Jasmin Hasečić
FENA / Jasmin Hasečić
FENA / Jasmin Hasečić
FENA / Jasmin Hasečić

Komemoraciji su osim članova porodice prisustvovali igrači iz nekoliko generacija sarajevskog kluba, te poštovaoci lika i djela Seada Jesenkovića.

Skupu se obratio nekadašnji suigrač u šampionskom timu Sarajeva Mirsad Fazlagić koji evocirao uspomene na zajedničke dane u sportskim karijerama, te nekadašnji igrači iz kasnijih generacija Nijaz Meradnović i Amar Ferhatović.

Jesenković će biti upamćen kao dio prve šampionske generacije kluba s Koševa 1967. godine. Bio je neizostavan član prve postave Bordo tima koji je osvojio titulu u prvenstvu tadašnje SFRJ.

Odigrao je 161 utakmicu za FK Sarajevo i postigao  jedan gol. Računajući i nezvanične utakmice, sakupio je ukupno 256 nastupa za Sarajevo.

Po završetku igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu, a većinu trenerske karijere proveo je upravo na svom Koševu gdje je radio u stručnom štabu prvog tima, ali i sa omladinskim kategorijama. U sezonama 1998/99. i 2001/02. u nekoliko je navrata predvodio prvi tim sa klupe.

Sead Jesenković je sahranjen 24. novembra sa sarajevskom mezarju Grličića brdo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!