Poruka iz Ukrajine fanovima: Pišite reprezentativcima da ne igraju sa Rusijom

Nogomet 10. sep 202207:46 0 komentara
N1 / F.Z.

Portal Tribuna, koji za sebe kaže kako je "najbolji sportski sajt u Ukrajini", na zvaničnom Twitter profilu poslao je poruku fanovima iz Bosne i Hercegovine u vezi sa odlukom Nogometnog saveza BiH koji je odlučio da Zmajevi igraju prijateljsku utakmicu sa Rusijom.

Iz Ukrajine su na početku rekli da imaju poruku za bosanske fanove te su im se zahvalili rekavši da cijene njihovo mišljenje da je Nogometni savez BiH (N/FS BiH) “donio sramnu odluku da reprezentativci BiH igraju prijateljski meč sa Rusijim”.

“Stoga vas molimo da nastavite praviti pritisak te da pišete i reprezentativcima BiH da odbiju igrati protiv rusije. Zaustavimo ovaj sramotan sparing zauvijek. Poštovanje”, napisali su iz ukrajinskog portala Tribuna.com.

U trenucima kada su FIFA i UEFA uveli sankcije Savezu Rusije zbog agresije ove zemlje na Ukrajinu, čelnici NS BiH su još jednom krenuli kontra svih kada su dogovorili prijateljski meč sa reprezentacijom Rusije. Sa političkom pozadinom ili ne, činjenica je da su vodeći ljudi Saveza napravili novi pedalj podjele i nacionalni tim udaljili od navijača.

Pojedini Zmajevi već su odlučili da se neće odazvati na poziv, ukoliko ga dobiju, za utakmicu protiv Rusije, a to su potvrdili za N1.

Savez prihvatio: Reprezentacija BiH igra prijateljski meč sa Rusijom

Ovo je drugi put da je ukrajinski portal Tribuna poslao poruku BiH. Prva se desila odmah nakon što je N/FS BiH ovom odlukom izazvao šok i nevjericu i u svijetu. Odmah nakon toga je ukrajinski portal Tribuna poslao poruku reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, NS BiH je prihvatio poziv Rusije za odigravanje prijateljskog meča. Iz UEFA-e su kazali da nemaju ništa protiv jer nisu nadležni za ovu vrstu utakmica.

Meč Rusija – Bosna i Hercegovina trebao bi biti odigran u novembru.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!