Poslije napada na Škripare, oglasili se iz NK Široki Brijeg: “Huliganska ponašanja negiraju plemenitu bit športa”

Nogomet 30. nov 202319:21 0 komentara
Široki Brijeg

Prema riječima navijača Širokog Brijega, njih su sinoć oko 19.50 na lokalitetu 'Varda' napali navijači Zrinjskog, mostarski Ultrasi. Poslije svega, stiglo je i saopštenje NK Široki Brijeg.

Predstavnici Širokobriježana osudili su huliganstvo, te pozvali sve navijače, da ne prave ovakve ispade.

“NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje huliganski napad na naše navijače koji se dogodio u srijedu navečer oko 19:50 sati na lokalitetu Varda u blizini Mostara, odnosno u njihovom povratku iz Foče s utakmice 1/16 finala Kupa BiH. Smatramo kako ovakva huliganska ponašanja negiraju plemenitu bit športa i športskog nadmetanja i ujedno onemogućavaju sve druge navijače i ljubitelje nogometa, osobito obitelji s djecom koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe svojih klubova”, navode u saopštenju.

Dalje ističu da ovakvi pojedinačni i nemili događaji koji su rezultirali napadom i oštećenjem imovine njihovih navijača, nemaju nikakve veze s nogometom, a njihovi izvršitelji ili nalogodavci trebaju biti odgovarajuće kažnjeni.

“Stoga želimo vjerovati kako će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani uz naglasak kako i djelatnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije u svojim službenim izvješćima ne smiju insinuirati događaje i na taj način dekontaminirati javnost, poglavito u ovakvim situacijama kada oni koji su pretrpjeli napad tvrde suprotno. Na kraju zahvaljujemo našim najvjernijim navijačima na stalnoj podršci, kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama. Njihova podrška daje nam potrebnu snagu pred nove izazove koji nam slijede”, zaključili su.

Policijska uprava Mostar obaviještena je od nekoliko građana, da se više mlađih muških osoba tuklo i palilo baklje. Na mjesto događaja izašli su pripadnici policije, te zatekli osam navijača grupe ‘Škripari’ iz Širokog Brijega koji su se vraćali s utakmice u Foči.

“29.11.2023.godine oko 19,50 sati PU Mostar je obaviještena od strane više građana da se na lokalitetu Varda veća grupa mlađih muških lica tuku i pale baklje. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije te zatekli 8 navijača tzv “Škripari“ iz Širokog Brijega koji su se vraćali sa utakmice u Foči. Isti su izjavili da su napadnuti od strane 30 do 40 navijača Ultrasa koji su im pregradili put vozilima i nakon toga napali. Tom prilikom oštećena su tri vozila , povrijeđenih nije bilo a napadači nisu zatečeni na licu mjesta”, naveli su ranije u izvještaju MUP-a HNK.

Iz MUP-a HNK također tvrde da je izvršen očevid te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!