Prekidi na utakmicama širom Njemačke urodili plodom: Ništa od ulaska investitora u Bundesligu

Nogomet 21. feb 202418:36 0 komentara
REUTERS/Annegret Hilse

Unazad nekoliko sedmica navijači u Njemačkoj su protestovali na fudbalskim utakmicama protiv planova Fudbalskog saveza Njemačke (DFB) i Fudbalske lige Njemačke (DFL) da omoguće ulazak investitora u Bundesligu.

Navijači širom Njemački su u prethodnom periodu konstantno prekidali utakmice u dva najjača ranga takmičenja, a razlog je bio protest protiv plana čelnika Bundeslige (DFL) da izglasaju ulazak investitora u klubove po kojim bi jedan čovjek mogao kupiti tim, što trenutno u Njemačkoj nije moguće.

Na taj način čelni ljudi njemačkog fudbala željeli su tako promijeniti statut, bilo je govora i o privatizaciji klubova, ali je ta ideja naišla na žestok otpor navijača.

Danas je potvrđeno da su čelnici Njemačke fudbalske lige (DFL) odustali od ideje kojom su željeli omogućiti privatizaciju, a oglasili su se i saopštenjem.

“Čini se da nastavak procesa s obzirom na trenutna dešavanja više nije moguć. Iako postoji velika većina za ulazak privatnika u klubove i smatra ih neophodnim, njemački fudbal je na ispitu koji se ne odvija samo unutar lige između klubova, već dijelom i unutar timova, igrača, trenera, funkcionera”, naveo je DFL.

“Navijačke skupine velika su prepreka. Zbog toga je ugrožena sam igra, a tim i integritet takmičenja. Održivost ideje više se ne može garantovati s obzirom na okolnosti”, saopšteno je na kraju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!