Riješene nesuglasice: Piksi na klupi Srbije do 2026. godine

Nogomet 27. maj 202413:09 0 komentara
Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Fudbalski savez Srbije ranije je objavio da je postigao dogovor sa selektorom Orlova Draganom Stojkovićem Piksijem i da će ugovor biti produžen do 2026. godine, a to se u ponedjeljak i dogodilo na Skupštini FSS u Staroj Pazovi. I to jednoglasno.

U međuvremenu su se pojavile nesuglasice, o kojima je Sport klub prvi (i jedini) pisao, spor je nastao oko finansijskog dijela ugovora. I to potencijalnog raskida saradnje u slučaju da Srbija ne obezbijedi plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Prema istim izvorima, Stojković je insistirao na obeštećenju u slučaju eventualnog raskida, radilo se o pozamašnoj sumi od milion eura.

Još ranije u obrazloženju FSS, povodom novog ugovora za Dragana Stojkovića Piksija, pisalo je:

“U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Njemačkoj), uz to je ostvario uspjeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je povjerenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i poslije Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata”, stoji u obrazloženju FSS, a još se navodi:

“Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspjesima što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!