Savez prihvatio: Reprezentacija BiH igra prijateljski meč sa Rusijom

Nogomet 09. sep 202214:46 14 komentara
N1 / F.Z.

Fudbalske reprezentacije Rusije i Bosne i Hercegovine odigrat će u novembru prijateljsku utakmicu, nakon što je danas Fudbalski savez BiH prihvatio ponudu Rusa, potvrđeno je za N1.

O ovoj odluci zasjedao je Komitet za hitnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a glasanje je bilo 5:1. Jedini koji je bio protiv je potpredsjednik Irfan Durić koji je tražio da o pomenutom odlučuje cijeli Upravni odbor.

“Kao potpredsjednik tražio sam da to pitanje uz sve materijale koje smo dobili ide na Izvršni odbor FSBiH. Ako budem preglasan, znat ćete, tražio sam da sve unese u zapisnik. Smatram da treba biti mudar, da se donese odluka koja je najbolja za BiH”, rekao je Durić za Faktor.

Koliko je u ovom momentu pametno igrati s Rusijom, koja je u svojevrsnoj izolaciji?

“Koliko je pametno razumijemo se mi koji to razumijemo, ali imamo ovdje manjkavost, koja nas dovodi u dilemu. Imamo dokument od UEFA-e da ta utakmica nije sporna”, kaže Durić.

Osim Durića, Komitet za hitnost FSBiH čine još Vico Zeljković, Ivan Beus, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa.

Za donošenje odluke bilo je potrebno minimalno pet glasova.

Nakon što su u FSBiH prihvatili ponudu, slijedi potpisivanje ugovora s Fudbalskim savezom Rusije i preciziranje detalja za odigravanje utakmice.

Podsjećamo da su FIFA i UEFA zabranile međunarodne nastupe fudbalskoj reprezentaciji Rusije nakon agresije na Ukrajinu, a da su klubovi iz Rusije protjerani iz evropskih klupskih takmičenja. Slično je i u ostalim sportovima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare