Skandal u Hrvatskoj, napadnuti španski navijači iz zasjede: “Oborili su me na pod i počeli da šutiraju”

Nogomet 21. feb 202419:14 0 komentara
AFP

Navijači Dinamo Zagreba, "Bad Blue Boysi", su prema pisanju hrvatskog "Večernjeg lista" u utorak uvečer iz zasjede napali pristalice Real Betisa koji su sve prijavili policiji.

Dinamo i Betis igraju u četvrtak revanš meč šesnaestine finala Lige konferencija, a ovaj meč je dobio neočekivanu uvertiru.

Poslije napada, sa žrtava su uzeti otisci prstiju i policija je rekla da će pokušati da povrati ukradene stvari. Nadležni organi su potvrdili da je napad došao od „Bad Blue Boysa“ iz zasjede, jer je njihovo mjesto okupljanja nedaleko odatle.

„Izašli smo iz taksija, tražili gdje se tačno nalazi hostel. Odjednom nam se približio jedan muškarac i ljubazno nas upitao gdje smo smješteni. Nakon što smo mu odgovorili je pozvao ostale koji su bili tu. Poprskali su nas suzavcem i počeli da nas tuku“, rekao je jedan navijač, dok je drugi zadobio teške povrede:

„Oborili su me na pod i počeli da me šutiraju. Imam više modrica po nozi. Uspjeli smo da pobjegnemo“, ispričao je mladić.

Otkrili su i da im je policija rekla ko ih je zapravo napao.

„Sama policija nam je rekla da su nas napali Dinamovi ultrasi, jer se naš hostel nalazi samo nekoliko metara od njihovih prostorija“, rekao je jedan od navijača.

Inače, Betis je prodao samo 400 ulaznica svojim navijačima od ukupno 1.254 koje su im bile na raspolaganju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!