Šok u Portugalu pred SP: Selektor Santos osuđen zbog utaje poreza, slijedi kazna

Nogomet 11. okt 202208:38 0 komentara
REUTERS/Pedro Nunes

Portugalski Arbitražni sud proglasio je krivim selektora fudbalske reprezentacije ove zemlje Fernanda Santosa zbog utaje poreza, prenosi "RMC Sport“.

Lokalni mediji navode da je Santos primao platu od Fudbalskog saveza Portugala (FPF) preko kompanije “Femacosa“. Ovu kompaniju je osnovao Santos sa svojom suprugom Guillerminom.

Selektor Portugala je uspio da umanji porez, ali ne na legalan način, zbog toga što je platu od FPF-a dobijao preko svoje kompanije.

Portugalski Arbitražni sud je odlučio sa Santos i njegova supruga Guillermina moraju da vrate 4,5 miliona dolara u državni budžet zbog izbjegnutih poreza i kazni. Sud je kaznio i FS Portugala zbog saučesništva.

Santos je izjavio pred sudom da je bio vlasnik kompanije “Femacosa“ i prije nego što je postao selektor Portugala. On je dodao da je tek posle konsultacija sa advokatima odlučio da prima platu preko svoje kompanije.

Selektor Portugala je naveo i da će, bez obzira što smatra da je nevin, postupiti po odluci suda i vratiti novac u državni budžet.

Santos (67) je od 2010. do 2014. godine vodio selekciju Grčke. On je potom preuzeo Portugala, a sa ovom selekcijom bio je šampion Evrope 2016. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!