Sudija Serra: Mislio sam da će me Rebić udaviti

Nogomet 02. feb 202213:58 > 13:59 0 komentara
REUTERS/Stuart Franklin

U utakmici između Milana i Spezije "Rossoneri" su bili blizu pobjede. Junior Messias je pogodio u nadoknadi vremena, ali je Marco Serra poništio gol pa je ostalo 1:1. Iza toga je Spezija dala gol za trijumf, a duel će u posebnom sjećanu ostati glavnom arbitru.

Njega je zbog poništenog gola Messiasa hrvatski fudbaler Ante Rebić uhvatio sa obje šake za glavu. Situacija koja je veoma nesvakidašnja u današnjem fudbalu u kom su fizički kontakti između sudije i igrača zabranjeni. Rebić je prošao bez kazne, a sudija Serra dvije sedmice kasnije priznaje da je napravio grešku.

„Najprije nisam mogao da spavam. Ali sada hoću da se vratim na teren“, rekao je Serra za Sky u intervjuu koji tek treba biti objavljen u potpunosti.

Milan je trebalo da povede 2:1 da je Serra poštovao prednost.

„Fokusirao sam se na Rebića i Bastonija koji je dolazio od pozadi i mislio sam kako će biti faul ako ga dodirne. Jer sam mislio kako šutira na gol i tada je nemoguće doći do lopte a da ne napraviš faul. Tako sam potpuno propustio cijeli scenario i nisam video da Messias treba da šutira. Sjećam se da sam pomislio kako ne bi bilo dobro da ubaci loptu u gol“, rekao je Serra.

Ovakvu grešku VAR ne može da ispravi jer je sudija već donio odluku na terenu i da je ovo najveća greška koju sudija danas čak i kada ima pomoć VAR sistema može da napravi. Također, Serra se sjeća kako je mislio da će ga Rebić zadaviti.

„Mislim da je Rebić počeo sa tom idejom. Onda je shvatio kao čovjek na terenu da bi i on mogao da promaši prazan gol i onda je shvatio šta sam ja uradio. Mnoge sudije, možda i sve, bi uradile isto i imale istu reakciju“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!