Umirući Eriksson u potresnoj snimci otvorio dušu: “Nemam vremena umrijeti!” (VIDEO)

Nogomet 23. apr 202415:51 0 komentara
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Discovery je odlučio snimiti kratki dokumentarni film o Sven-Goranu Erikssonu, a smrtno bolesna fudbalska legenda otvorila je dušu.

Objavljena je scena iz kratkog dokumentarca o Sven-Goranu Erikssonu, koji je Discovery snimio kod njega u Švedskoj.

Eriksson je snimatelje i autore ugostio kod svoje kuće te im dopustio uvid u njegov privatni život. A tu je došlo do jedne potrese scene koja je krenula telefonskim razgovorom njega i kćeri Line.

“Nemam vremena za umiranje”

Razgovarali su o njegovu putu u Portugal, gdje su ga prije dva tjedna pozdravili brojni navijač Benfice, kluba u kojem je ostavio veliki trag. Rekao joj je kako ne treba dolaziti, a onda se okrenuo govoriti o tome šta mu znači odvojenost od porodice.

“Nije lako imati bolesnog oca, to je veliki stres. Posebno jer me žele viđati što više. A baš ne žive u susjedstvu, žive u Stockholmu i Malagi”, počeo je priču Eriksson, sve tužnijeg tona:

“Dobri su i pozivi telefonom, to pomaže. Doći će na ljeto, to će biti lijepo. Morat ću počistiti lišće s teniskog terena i staviti mrežu.”

To je sve Eriksson rekao kroz suze, da bi zaključak bio još bolniji.

“Moram reći višim silama da nemam vremena za ovo”, rekao je, nakon čega ga je autor pitao misli li na smrt.

“Da, nemam vremena za umrijeti”, tužno je rekao legendarni trener.

76-godišnji Eriksson boluje od terminalnog raka gušterače, a u januaru mu je prognozirano maksimalno godinu dana života.

Nedavno je dobio doček i na stadionu IFK Göteborga, gdje se moglo vidjeti kako mu se stanje dodatno pogoršalo. Navijači Lazija, kojem je donio naslov prvaka Italije, dva Kupa i Kup pobjednika kupova žele ga pozdraviti u Rimu, no pitanje je može li s obzirom na zdravlje dobiti još i to iskazivanje poštovanja i zahvalnosti.

Osim u Lisabonu i Goteborgu, Erikssen je pozdravljen i u Liverpoolu, gdje je u humanitarnom revijalnom susretu bio trener Redsa, kluba za koji je izjavio kako mu je najviše žao što ga nikad nije imao priliku voditi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!