Hrvati odabrali kamp za Euro: Pogledajte kako izgleda sportski raj na zemlji (FOTO)

Nogomet 04. dec 202319:23 0 komentara
www.resort-mark-brandenburg.de

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u grupi B na Evropskom prvenstvu 2024 godine.

Hrvatska nogometna reprezentacija tokom Eura 2024. boravit će u kampu u Neuruppinu koji se nalazi 75 kilometara od Berlina, potvrdio je Savez na službenoj internetskoj stranici.

Bazni kamp u Neuruppinu sastoji se od resorta Mark Brandenburg na obali jezera Ruppiner te pripadajućeg trening-igrališta Volksparkstadion koje je udaljeno samo sedam minuta vožnje od hotela.

Idealni uslovi za fudbalere

Hrvatski nogometni savez odabrao je po četiri opcije u svakoj od tri regije Eura još u julu 2022. godine, prvog dana kada se to moglo učiniti, a u septembru ove godine delegacija HNS-a posjetila je odabrane opcije.

Neposredno nakon održanog završnog žrijeba koji je Hrvatsku smjestio u sjevernu regiju, trener reprezentacije Ivica Olić, team managerica Iva Olivari i glasnogovornik Tomislav Pacak odradili su završnu inspekciju najboljih opcija u regiji te je u dogovoru s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem i izbornikom Zlatkom Dalićem postignut konsenzus kako je Neuruppin najbolja opcija za hrvatsku reprezentaciju.

“Uvijek krećemo od toga da nam je dužnost omogućiti reprezentaciji najbolje moguće uvjete, pa smo stoga još 2022. godine krenuli u cijeli proces, pri čemu, naravno, nismo s tom temom opterećivali stožer reprezentacije prije i tijekom kvalifikacija.  Izvrsno smo geografski pozicionirani za natjecanje u skupini, imat ćemo idilično okruženje te odlične sportske uvjete za rad, što je za reprezentaciju najvažnije”, naglasio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

www.resort-mark-brandenburg.de

Dalić izuzetno zadovoljan izborom

Neuruppin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu gdje Hrvatska otvara Euro 2024. protiv Španjolske, a Hamburg (225 kilometara) i Leipzig (227 kilometara), gdje Hrvatska igra s Albanijom i Italijom, također su brzo dostupni autobusom pa Vatreni u prvom krugu turnira neće imati potrebu za letovima.

“Imam ogromno povjerenje u logistiku Saveza koja se potvrdila tijekom proteklih natjecanja te smo imali izvrsne uvjete od Rusije do Dohe. Stekao sam vrlo pozitivan dojam o ovom kampu na temelju detaljne analize koju sam dobio, jer nudi upravo ono čemu najviše težimo – odlične sportske uvjete, od fitnessa do trening centra, te mirno, lijepo i ugodno okruženje.”, rekao je selektor Vatrenih Zlatko Dalić.

www.resort-mark-brandenburg.de

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!