Veznjak od 64 miliona se kladio na utakmice svog kluba

REUTERS/Massimo Pinca

Sandro Tonali je u centru skandala i afere ilegalnog klađenja za koju se tvrdi da uključuje desetke italijanskih nogometaša.

Tonali je ispitan, kako se navodi, pristao je na saradnju s policijom, a otkako je isključen iz zastupanja posjećuje psihijatra zbog ovisnosti o kockanju.

U kratkom razgovoru za Sky Sport Italia Tonalijev psihijatar govorio je o razmjerima problema u kojima se našao nogometaš Newcastlea.

“Kad mu je bilo najgore, na vrhuncu patološkog ponašanja, Sandro se kladio na sve što se moglo kladiti. To je obrazac ponašanja kod svih kompulzivnih poremećaja”, rekla je psihijatrica.

“Kladio se na pobjede Milana, kao da mu je to postalo praznovjerje od kojeg se ne može otrgnuti. Kada je osoba pogođena ovom vrstom poremećaja, poremećeni su i centri za zadovoljstvo. Ne radi se više o pobjedi ili novcu. Kao i u slučaju ljudi koji imaju problema s alkoholizmom ili su ovisni o pušenju. Oni više ne piju i ne puše jer uživaju u tome, već zato što ne mogu prestati s tim”, objasnio je liječnik.

Podsjećamo, Tonali je ovoga ljeta napustio Milan i prešao u engleski Newcastle uz odštetu od 64 miliona eura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad