Željezničar ima novog predsjednika Upravnog odbora!

Nogomet 22. nov 202319:38 0 komentara
N1 / F.Z.

Na sjednici Skupštine FK Željezničar koja je u toku, delegati su za novog predsjednika Upravnog odbora odabrali Jusufa Tanovića, dosadašnjeg potpredsjednika Kluba.

“Zahvaljujem se na povjerenju koje su mi ukazali delegati Skupštine Kluba. Iznimna je čast i odgovornost biti na čelu najvećeg sportskog kolektiva u BiH. Nadam se da ću opravdati vaše povjerenje i uspješno nastaviti proces oporavka i renesanse našeg Želje”, istakao je novi predsjednik UO.

Jusuf Tanović je član Skupštine FK Željezničar od septembra 2021. godine, te član i potpredsjednik Upravnog odbora Kluba od juna 2022. godine. Magistar je ekonomskih nauka. Obrazovanje je stekao na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu te Univerzitetima Delaware i North Park Chicago u SAD-u.

Tokom proteklih 27 godina je radio u internacionalnim kompanijama Price Waterhouse Coopers, IBM Business Consulting, Deloitte, EDC i Financial Markets International na poslovnom savjetovanju, analitici i rukovođenju kompleksnih, međunarodnih razvojnih projekata. Iza njega je višedecenijski humanitarni i filantropski angažman u BiH i SAD-u.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!