Zeljković danas boravio na sastanku u Albaniji: 11 Saveza pružilo podršku Aleksandru Čeferinu

Nogomet 16. apr 202421:02 0 komentara
fshf.org

Predsjednik N/FS BiH danas je boravio u Albaniji, gdje je sa čelnicima deset drugih predsjednika saveza, kao i generalnim sekretarima tih saveza učestvovao na sastanku na kom je bilo rasprave o brojnim strateškim pitanjima u fudbalu.

Sastanak je organizovao predsjednik Fudbalskog Saveza Albanije i potpredsjednik UEFA-e, Armand Duka, a gosti su bili predsjednici i generalni sekretari iz deset zemalja regiona i šire.

Skup je bio fokusiran na kritične aspekte UEFA-ine strategije razvoja fudbala, kao što su: budući format UEFA-inih klupskih takmičenja nakon 2024. i prateći novi program solidarnosti, diskusije o pitanjima suđenja i nadolazećim dešavanjima, benchmarking podataka i analiza u sportskim oblastima i finansijama, i istraživanje sistema klađenja i novih mogućnosti za zemlje učesnice.

Nakon izlaganja na ove teme, nacionalni savezi koji su učestvovali ušli su u razgovore o budućnosti evropskog fudbala, na čemu su svi učesnici jednoglasno izrazili nepokolebljivu podršku predsjedniku Čeferinu i administraciji UEFA-e.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!