Detalji drame: Plivačica otkrila strašne misli dok se bespomoćno davila

Ostali sportovi 24. jun 202216:42 0 komentara
REUTERS/Lisa Leutner

Amerikanka Anita Alvarez, koja se umalo nije udavila prije dva dana na bazenu u Budimpešti tokom takmičenja u sinhronom plivanju na Svjetskom prvenstvu, izjavila je da je spremna da se vrati u bazen.

Alvarezova se onesvijestila i završila na dnu bazena, a život joj je spasla trener Andrea Fuentes.

“Ja sam zdrava i osjećam se dobro. Zahvalna sam na svim porukama podrške i nadam se da ću i dalje biti uz moj tim. Da li će to biti u vodi ili pored bazena, odlučit ću zajedno sa medicinskim osobljem, ali u svakom slučaju imamo posao koji moramo da završimo“, izjavila je Anita Alvarez.

Amerikanka je opisala kako se osećala prije nego što je počela da gubi svest i da su joj strašne misli prolazile kroz glavu.

“Na samom kraju znam da sam prestala da osjećam ruku, ali sam pomislila da ću dati sve od sebe da završim. Poslije toga se samo sjećam da sam krenula da tonem i pomislila da se ne osjećam baš najbolje. I to je bukvalno posljednje čega se sjećam”, izjavila je takmičarka iz SAD koja je u tim momentima shvatala da je tijelo izdaje.

Podsjetimo, ranije se oglasila i Andrea, selektorka SAD u sinhronom plivanju, koja joj je brzom reakcijom spasila život.

“Uplašili smo se svi. Morala sam da uskočim u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam vidjela da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vijest je da je sada sve u redu i da se Anita dobro osjeća”, rekla je Fuentes za špansku “Marcu”.

Selektorka Fuentes je otkrila šta su joj poručili doktori.

“Anita je dobro – doktori su provjerili sve vitalne pokazatelje i sve je u redu: puls, kisik, nivo šećera, krvni pritisak, sve je u redu. Ponekad zaboravimo da se to dešava u drugim sportovima visoke izdržljivosti. Maraton, biciklizam, kros… svi smo vidjeli slike na kojima neki sportisti ne stignu do cilja, a drugi im pomažu da stignu tamo.”

Zatim je pojasnila kakav je plan.

“Naš sport se ne razlikuje od drugih, samo u bazenu, proguramo granice i ponekad ih pronađemo. Anita se sada osjeća dobro, a doktori također kažu da je dobro. Sutra će se odmarati čitav dan i sa doktorom će odlučiti da li može da pliva finale slobodnog tima ili ne. Hvala vam na svim lijepim željama za Anitu”, pručila je Andrea Fuentes.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!