Hram sporta u Banjaluci slavi jubilej “50 godina Sportske dvorane Borik”

S.M./N1

Pet decenija neprocjenjivih sportskih trenutaka, istaknutih sportista i nezaboravnih manifestacija koje su obilježile istoriju legendarne Sportske dvorane Borik u Banjaluci, uskoro se obilježava.

Muzej sporta, priprema postavku pod nazivom “50 godina Sportske dvorane Borik”, a sve bi trebalo biti završšeno na proljeće.

Ova godina predstavlja poseban jubilej za Sportsku dvoranu Borik, koja slavi 50 godina rada i postojanja.

“Pozivamo sve entuzijaste sporta i ljubitelje sjajnih sportskih momenata da nam se pridruže u Muzeju sporta na dan osnivanja Hrama sporta! Posjetioci će imati priliku uroniti u bogatu sportsku prošlost kroz priče o trijumfima, inspirativnim sportskim ličnostima i nezaboravnim događajima koji su oblikovali našu sportsku kulturu. Ovo će biti jedinstvena prilika da se prisjetimo velikih dostignuća u proteklih 50 godina Sportske dvorane Borik”, saopštili su organizatori.

Na zajedničkoj sjednici opštinskog vijeća i Vijeća radnih organizacija u aprilu 1972.godine, donesena je odluka o formiranju i gradnji popularnog Borika.

Na dan otvaranja sportske dvorane 1974.godine u banjalučkom Dnevnom listu, poznati sportski novinar Limun Papić, napisao je “Borik bez premca”.

Od hrama rukometa do legendarnih bokserskih mečeva neprevaziđenog Marijana Beneša, dvorana je ispisala istoriju ne samo banjalučkog, već jugoslovenskog sporta.

Danas, nove genaracije koračaju stopama šampiona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!