Mesud Pezer jedini predstavnik BiH na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj

Ostali sportovi 22. feb 202412:01 0 komentara
Reuters

Bosna i Hercegovina će na ovogodišnjem, 19. Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje se od 1. do 3. marta održava u škotskom Glasgowu, ipak imati predstavnika u bacanju kugle - Mesuda Pezera.

Pezer će biti jedini predstavnik BiH na smotri najboljih atletičara svijeta, na kojoj se očekuje nastup više od 650 atletičarki i atletičara iz 130 zemalja, koji će se takmičiti u 26 disciplina – 13 disciplina za seniore i isto toliko za seniorke.

Pezer, koji će 27. augusta napuniti 30 godina, prije deveta dana je u Beogradu postavio novi dvoranski lični i bh. rekord, koji sada iznosi 21.42 metra, dok mu je rekord na otvorenom 21.48 metara, a ostvario ga je 13. augusta 2019. godine na mitingu u švedskom gradu Vaxjo.

“Bio je ovo jako stresan period zbog vize za Veliku Britaniju, koju će preuzeti u konzulatu u Beogradu. Putujem po vizu odmah nakon današnjeg treninga u Sarajevu, odakle ću i otputovati u Glasgow”, rekao je Pezer, a potom dodao:

“Što se tiče očekivanja, najvažnije je da sam zdrav i da sam u najboljoj formi u dosadašnjoj karijeri pa mogu samo obećati da ću dati sve od sebe”, kaže Pezer, koji će u finalu bacanja kugle nastupiti već prvog dana, sa početkom u 20.10 sati.

U finalu bacanja kugle nastupit će 16 bacača, a norma za nastup bila je čak 21.70 metara pa je Pezer priliku za nastup, zajedno s jednim engleskim takmičarom, dobio na osnovu poretka na svjetskoj listi. Pezer je ovog mjeseca, s dužinom od 20.75 metara, osvojio zlatnu medalju na Balkanijadi u Istanbulu.

Pezer je najbolji plasman na velikim svjetskim takmičenjima ostvario upravo na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Birminghamu, kada je 3. marta 2018. godine, tada s novim rekordom (21.15), osvojio peto mjesto.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!