Neporaženi UFC prvak Topuria želi Hollowaya: “Hoćeš da te zadavim?”

Ostali sportovi 18. apr 202412:17 0 komentara
REUTERS/Violeta Santos Moura

Ilia Topuria je otkrio uvjet prije nego što pristane braniti svoj UFC naslov u perolakoj kategoriji protiv Maxa Hollowaya.

Topuria (15-0 MMA, 7-0 UFC) očekuje svoju prvu obranu naslova nakon preuzimanja pojasa od Alexandera Volkanovskog u veljači protiv novopečenog BMF prvaka Hollowaya (26-7 MMA, 22-7 UFC), koji je oduševio sportski svijet proteklog vikenda s nokautom Justina Gaethjea na UFC-u 300.

Holloway je jasno dao do znanja da se želi boriti protiv Topurije nakon UFC-a 300, a “El Matador” dijeli slično mišljenje. Međutim, Topuria odbija biti jedina osoba koja će staviti svoj pojas na kocku. Zahtijeva da Holloway stavi i svoj BMF pojas na kocku, inače nije zainteresiran.

“Bez BMF pojasa, uopće ga ne želim”, rekao je Topuria.

“Ako ne, idem se boriti s Volkanovskim, koji više od njega zaslužuje revanš. Budući da ima taj pojas, uzbuđen sam zbog toga. Zato ga želim. Govorio je: Trenutno imam puno opcija i ovo i ono. On nema nikakvih opcija. Trenutno sam šampion. Ja biram datum. Ja biram mjesto. Samo mora biti spreman. Mora čekati poziv. Kad god ga poželim, on mora biti spreman.”

Topuria, koji je jedini trenutni UFC prvak s neporaženim rekordom, voli svoje šanse protiv svog havajskog neprijatelja. Holloway drži rekord za većinu UFC borbi bez nokdauna i ima legendarnu izdržljivost, kao i samopouzdanje da je ostvario trenutak za sva vremena.

Ali Topuria se zaklinje da će svemu tome stati na kraj.

“Znam da sam svugdje bolji od njega. Mogu raditi s njim što god želim. Mogu ga samo pitati: ‘Kako želiš da te dokrajčim? Hoćeš da te nokautiram? Hoćeš da te zadavim? Što želiš da napravim?'”

Pod pretpostavkom da Holloway i UFC obvezuju uvjete BMF naslova, Topuria je rekao da očekuje da će biti spreman zakazati borbu s Hollowayem u rujnu, potencijalno na UFC-u 306 u Sphereu u Las Vegasu. Topuria u konačnici misli da je to prava borba, jer iako Volkanovski zaslužuje revanš, Topuria i dalje misli da bivšem prvaku treba više odmora nakon brutalnog poraza na UFC-u 298.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!