Osuđen srpski sportista koji je napao njemačkog biznismena: Polio ga kiselinom po licu

Ostali sportovi 20. feb 202415:48 0 komentara
Jade Gao / AFP/Ilustracija

Prošlo je šest godina od kada je Marko L. (36) napao Bernharda Gunthera, generalnog direktora nemačke kompanije "Innogy", a sada je izrečena presuda - 11 godina zatvora.

Sudija nije imao nikakvu dilemu oko donošenja presude jer je ranije osuđen Nuri T. (43), njegov saučesnik u zločinu, prenio je njemački “Bild”. Marko je osuđen zbog toga što je planski unakazio žrtvu jer joj je sipao sumpornu kiselinu (75 posto rastvora) u lice, ali odluka, kako prenosi ovaj njemački list, i dalje nije konačna.

Marko L. i Nuri T (43) su zajedno planirali i izvršili djelo kada su 4. marta 2018. godine napali Gunthera dok je džogirao u blizini kuće. Polili su ga sumpornom kiselinom po licu i zbog toga je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena.

Nurija je policija uhapsila pre tri godine u Belgiji, a avgusta sljedeće godine je osuđen na 12 godina zatvora.

Marko je prvi put priveden još 2019. godine u Kelnu tokom takmičenja u hrvanju, ali je isrpva bio pušten zbog nedostatka dokaza.

Ubrzo je ponovo uhapšen i osuđen na 11 godina zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

“U mojim snovima sam zdrav 90 posto vremena. Da nisam isprao kiselinu, ništa mi ne bi ostalo od lica”, rekao je Gunther, između ostalog, na svjedočenju povodom nastupa.

Danas je menadžer u finskoj kompaniji “Fortum” sa više od 19.000 zaposlenih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!