Pred K-1 spektakl u Sarajevu: Poturak odao počast Kemalu Balukoviću i zahvalio bh. novinarima

Ostali sportovi 29. maj 202422:14 0 komentara
Foto: Dževad Poturak

Nakon što je prošle godine proslavio 30 godina postojanja, K1 u četvrtu deceniju kreće sa velikim izazovima a na tom putu stiže i u glavni grad Bosne I Hercegovine. Dževad Poturak iskoristio je pripreme za K-1 spektakl kako bi odao počast dojaenu sportskog novinarstva i začetniku prijenosa borilačkih vještina rahmetli Kemalu Balukoviću.

Sarajevo je među samo šest svjetskih destinacija koje će ove godine biti domaćini kvalifikacijskih turnira. Glavni grad Bosne i Hercegovine stoji „rame uz rame” sa velikim metropolama poput Tokija, Osake te brazilske Curitibe, a turniri će se organizovati još i u italijanskom Rosoliniju, te rumunskoj Galati.

Dževad Poturak – promotor

“Bosna i Hercegovina i grad Sarajevo dobili su veliku priliku da budu uz velike svjetske gradove koji su u probranoj grupi domaćina K1 turnira. Ove godine u našoj dvorani Mirza Delibašić, osim super borbi, u glavnom turniru imat ćemo pirliku da vidimo okršaje osam ‘gladijatora’ iz jugoistočne Evrope, koji će se kroz četvrtfinalne, polufinalne mečeve i finale boriti za veliku nagradu a to je nastup na finalnom K-1 World Grand Prix u Japanu, koji će se održati 14.decembra u Tokiju. Ovom prilikom još jednom se želim zahvaliti ljudima iz ‘zemlje izlazećeg sunca’ koji su nam dali priliku da budemo dio ovako velikog brenda kakav je K1”.

Foto: Dževad Poturak
Foto: Dževad Poturak
Foto: Dževad Poturak
Foto: Dževad Poturak
Foto: Dževad Poturak
Foto: Dževad Poturak

U Sarajevu je danas održana press konferencija na kojoj je osim najave K-1 spektakla koji nas očekuje za mjesec dana, upriličena i svečanost na kojoj su dodijeljene zahvalnice novinarima i medijima koji su godinama doprinosili promociji borilačkog sporta u našoj zemlji. Posebno izdvajamo zahvalnicu koja pripada legendarnom komentatoru Kemalu Balukoviću, koji je svojim nezaboravnim komentarima ostavio dubok trag i dao poseban pečat velikom broju TV prijenosa mečeva svih naših boraca.

”Ovu press konferenciju sam organizirao kako bih zahvalio svim novinarima i medijima koji su me pratili i podržavali tokom karijere. Veoma sam emotivna osoba i teško mi je izraziti koliko mi je vaša podrška značila. Posebno mi je drago da je ovdje sa nama sin Kemala Balukovića, Edin koji će u njegovo ime primiti zahvalnicu za sve ono što je naš legendarni komentator uradio na promociji borilačkih sportova u našoj zemlji. Moja poruka je da ne smijemo zaboravljati jedni druge i da uvijek budemo zajedno” rekao je Dževad Poturak.

Foto: Dževad Poturak

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!