Sanjin Pehlivanović ogročen potezom Svjetske bilijar asocijacije: Tužno i razočaravajuće

Ostali sportovi 21. feb 202419:00 0 komentara
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine

Svjetski viceprvak u bilijaru Sanjin Pehlivanović oglasio se na društvenim mrežama, gdje je izrazio ogorčenost na potez krovne bilijarske kuće WPA (Svjetska bilijar asocijacija).

Ljubitelji bilijara ne shvataju, zašto Pehlivanović nije dobio poziv da nastupi na Svjetskom prvenstvu u disciplini “desetka”, koje se održava u Las Vegasu od 27. februara.

Bh. bilijarista je u top 20 igrača na WPA listi, jer je svjetski viceprvak i trenutni evropski prvak u disciplini “desetka”.

Pehlivanović nije dobio poziv i svoje nezadovoljstvo izrazio je na društvenim mrežama.

“Dobio sam mnogo poruka gdje sam, zašto se ne takmičim i tako dalje, pa sam odlučio objaviti ovo. Pravo pitanje bi išlo na adresu Svjetske bilijar asocijacije od koje još nisam dobio odgovor. Nakon što sam bio drugi na zadnjem Predator WPA Svjetskom prvenstvu, rangiran na 20. mjestu WPA liste i evropski prvak u disciplini desetka, tužno je i razočaravajuće što nisam dobio poziv na Svjetsko prvenstvo” napisao je Pehlivanović.

Pehlivanović je najviše razočaran što nije dobio poziv na smtru 64. najbolja igrača na Svjetskom prvenstvu, iako se nalazi na 20. mjestu WPA liste.

“Osjećam se u najboljoj formi života, fokusiran sam, posvećen sam, ali pretpostavljam da moja postignuća i trenutni ranking nisu bili dovoljno dobri. Ne želim uvrijediti ljude koji marljivo rade u ovom sportu, ali sram vas bilo WPA zbog nula odgovora vašem 20. rangiranom igraču. Možda ne zaslužujem mjesto među 64 igrača, ali zaslužujem odgovor. Gledajući u budućnost, uzbuđen sam zbog svog prvog narednog događaja u maju, a to će biti UK Open. Imam dosta vremena za teretanu i uživanje do maja. Vidimo se u maju, bit ću spreman i jači”, zaključio je bosanskohercegovački sportista.

Najbolji  igrača svih vremena u bilijaru Shane van Boening, pružio je podršku Sanjinu Pehlivanoviću, a ovu odlu WPA okarakterisao je “nevjerovatnom”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!